Tropisk ananasis med kun 2 ingredienser

Tropisk ananasis med kun 2 ingredienser

Denne ananasis har jeg forsøgt mig med et par gange, hvor den er endt med at blive til min (ellers meget anbefalelsesværdige) Pina Colada Smoothie. Problemet, fandt jeg ud af, var at ananas indeholder så meget væske i sig selv, at hvis jeg både tilsatte plantemælk, i dette tilfælde kokosmælk, og frugt, som jeg ofte gør, når jeg laver sund is (se mine andre isopskrifter her), så blev den alt for flydende, og slet ikke fast, som en is bør være.

Jeg forsøgte mig derfor med at lave den helt uden væske – og så blev det til en perfekt fast, tropisk og cremet ananassorbet! Det kræver dog en moden ananas, da den er meget mere saftig og fuld af smag end en umoden ananas – så det kan virkelig betale sig, at vente på at den modner!

Isen her er både lækker som dessert alene eller fx sammen med en kraftig chokoladekage, men personligt spiser jeg den gerne til morgenmad, da den er lækker og frisk, mætter godt og er proppet med vitaminer!

 

Tropisk ananasis

(1-2 personer)

 

Ingredienser:

– 5 frosne økologiske bananer, skåret i mindre skiver (skal have været i fryseren i min. 4 timer, gerne længere)

– 1/2 moden økologisk ananas

 

Anvisning:

1. Skær ananasen ud i mindre stykker, og fjern skrællen og den hårde midte.

2. Blend ananasstykkerne med de frosne bananer, til du får en helt cremet masse uden klumper. Du bliver nok nødt til at stoppe blenderen og røre rundt et par gange undervejs, for at få den helt cremet uden væske.

3. Når isen er helt cremet og lækker, hældes den i en skål og serveres med det samme. Pynt evt. med lidt frisk frugt, mørk chokolade eller groft kokosmel. Nyd!

 

Ananasis

ananasis

 

Følg mig på Instagram og facebook for inspiration til en sund, naturlig og bæredygtig livsstil.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *