Blåbærhavregrød

Blåbærhavregrød

Havregrød er muligvis det nemmeste mad at lave, men oftest også noget af det kedeligste. Heldigvis kan man variere sin havregrød i det uendelige, og her er et eksempel på en variant, jeg og min datter Aston er vilde med!

 

Blåbærhavregrød:

 

Ingredienser:

(1 person)

 

– 1 dl. økologiske havregryn

– 2 dl. væske (vand eller økologisk plantemælk)

– 1 lille håndfuld frosne økologiske blåbær (alle slags bær kan selvfølgelig bruges, men ægte blåbær er de eneste, der farver grøden så meget).

– Toppings efter eget valg – fx kokos, frisk eller tørret frugt, græskarkerner, sesamfrø, blå birkes, solsikkekerner…

– Evt. en smule økologisk ahornsirup, men frisk eller tørret frugt giver meget sødme i sig selv.

 

Anvisning:

1. Bland væske og havregryn i en lille gryde, og tænd for blusset på mellem varme.

2. Hæld blåbærrene i og rør rundt.

3. Rør rundt løbende, mens grøden koger, indtil den har ønsket konsistens (et par minutter). Hæld evt. mere væske i, hvis du vil have den tyndere.

4. Server med topping efter eget valg og evt. en smule ahornsirup. Nyd!

 

Blåbærhavregrød

Følg mig på Instagram og facebook for inspiration til en sund, naturlig og bæredygtig livsstil.


6 thoughts on “Blåbærhavregrød”

  • 1
    Julie on April 30, 2017 Reply

    Lyder lækkert, det skal vi have imorgen. Er der en grund til at du ikke lader havregrynene stå i blød natten over, med henblik på at neutralisere fytin?
    Det gør vi nemlig altid.

  • 3
    Julie on May 1, 2017 Reply

    Ok, tak for dit svar. Jeg har ellers en pålidelig kilde – Rose Maimonide, men det kan du jo selv se mere på, hvis det er.
    Men tak. 🙂

    • 4
      NeoHippie on May 1, 2017 Reply

      Ja, jeg kender godt til Rose Maimonide og ved også, at hun har studeret på Musikkonservatoriet, og ikke har nogen faglig baggrund indenfor fødevarer, sundhed eller lignende. Derfor anser jeg hende ikke for at være en mere pålidelig kilde end en professor i fødevarekemi.

      Jeg har også læst flere af hendes råd, men der er ingen links til studier, eksperter eller andet dokumentation, så man kan vurdere, hvad hendes anbefaling bygger på. Så om hendes råd virker eller ej skal jeg ikke kunne sige, men når de ikke er dokumenterede og de endda, som i dette tilfælde, er direkte modsagt af eksperter på området, anser jeg hende generelt ikke for at være troværdig.

      Men uanset hvad kan det vel i hvert fald ikke skade at lægge dem i blød 🙂

      Mvh. Calina/NeoHippie

  • 5
    Sofie on June 30, 2017 Reply

    Hej ..
    Er faldet over din blog, og er blevet lidt forelsket 😉
    – jeg er sinpelthen nød til lige at spørge, jeg synes nærmest, det er umuligt at finde ægte blåbær, oftest er det vildmosebær man får med hjem – og eftersom det er lidt svært, at stå at smage på dem i supermarket, så ville jeg høre, hvor du anskaffer dig de rigtige blåbær (gerne frost) ..

    • 6
      NeoHippie on July 1, 2017 Reply

      Hej Sofie.

      Dejligt at du kan bruge den <3

      Jeg køber dem på frost (har aldrig set dem friske), og det er fx i Kvickly, Fakta eller Irma - økologisk. De "ægte" er meget mindre, så dem du finder friske, er sandsynligvis altid de dårlige :/

      Mvh. Calina/NeoHippie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *