Billig, bæredygtig og nærværende børnefødselsdag

Billig, bæredygtig og nærværende børnefødselsdag

Forrige weekend fejrede vi Astons 2 års fødselsdag. I den forbindelse havde Benjamin og jeg flere overvejelser: Hvad skulle vi ønske os til hende? Hvad skulle vi servere? Hvordan ville vi få råd? Og hvordan skulle vi undgå, at det blev et stort forbrugsorgie af miljøskadelige gaver, engangsservice, plastik og papir? (Næsten) alt dette fandt vi gode løsninger på, og de enkelte ting, som ikke blev helt, som vi gerne ville have det, blev vi klogere på og gør bedre næste gang.

I dette indlæg vil jeg skrive om de rammer, vi satte for fødselsdagen, hvad vores tanker bag gaveønsker var, hvad vi serverede og hvordan vi sparede en masse penge – alt sammen helt uden at hverken Aston eller gæsterne manglede noget som helst!

 

Rammer for bæredygtige gaver

Det første jeg gjorde, var at sende en invitation ud over hhv. facebook og SMS med oplysninger som dato, tidspunkt, sted, gaveønsker, samt hvad Aston ikke ønskede sig (ingen grund til at bruge penge, papir eller transport på invitationer nu til dags). Da det er os, der er Astons forældre, og vi ønsker at lære hende at være miljøvenlig og ikke materialistisk, var det vigtigt for os ikke bare at lade gæsterne vælge gaver helt frit.

De færreste mennesker tænker desværre på de dårlige produktionsforhold eller over hvilke materialer fx tøj, legetøj, sko og lignende er lavet af – eller på hvor miljøskadeligt det er at købe (og dermed støtte produktionen af) nye ting, når der ligger så meget tøj, legetøj og alverdens andre ting i genbrugsforretninger, på folks lofter osv. – som ingenting fejler. Og flere af de inviterede gæster til fødselsdagen tænker heller ikke over disse ting.

I invitationen skrev vi derfor, udover oplysninger om tid og sted, følgende rammer:

“Aston ønsker sig udelukkende brugte ting og tøj (fx fra genbrugsforretninger, legetøjsbutikken Replay, dba.dk, Reshopper el. lignende) – eller bare godt selskab ♥ Derudover ønsker hun sig ikke tøj/legetøj i materialer som uld, læder, silke eller plastik”.

Dette skrev vi, fordi vi selv hverken køber eller ønsker at støtte produktionen af nye ting, når det er helt unødvendigt – læs evt. mere omkring hvorfor i mit indlæg omkring Non Shopping eller i mine guides til en Zero Waste-livsstil.

Derudover ville vi gerne undgå miljøskadelige eller uetiske materialer, og da animalske materialer og plastik i vores optik er begge dele, ville vi gerne undgå det så vidt muligt, selvom det var brugt – mest af alt for signalværdien, da det jo allerede er produceret, og dermed ikke gør den store forskel miljømæssigt. Da vi udelukkende ønskede os brugte ting, gik vi ikke op i, om hvorvidt det var økologisk – hvilket vi ellers ville have gjort, hvis det var nyt. Når tøj og ting er vasket og brugt mange gange, er de fleste/alle giftstofferne alligevel ude, hvilket gør brugte ting betydeligt sundere for barnet (og voksne) end næsten alle nye ting.

Til næste gang…

Noget vi glemte denne gang, men gerne vil tilføje næste gang, er at vi også foretrækker materialer som bomuld, bambus, hamp og andre ikke-animalske naturmaterialer, da kunstige materialer som fx polyester afgiver mikroplastik ved vask, hvilket er et stort miljøproblem. Derudover glemte vi at frabede os indpakningspapir. Jeg afskyr konceptet indpakningspapir, og er selv stoppet med at bruge det. Hele idéen med engangsprodukter, som vi bruger i få minutter og så smider væk, er noget af det mest nyttesløse og er et kæmpe ressourcespild.

Er alternativ til indpakningspapir (hvis man ikke blot vil give gaven, som den er), kan fx være at pakke gaven ind i stof, som kan genanvendes et uendeligt antal gange, pakke den ind i genanvendelige (brugte) æsker eller lignende. Dette kunne vi sagtens have foreslået folk i stedet og det vil jeg gøre fremover.

 

Gaveønsker

Vi ser ingen grund til at modtage en masse ting, som vi ved, at Aston alligevel aldrig får brug for. Derfor skrev vi en ønskeliste med både åbne og specifikke ønsker. Vi går ikke op i bestemte mærker og er ikke materialistiske, så ønskerne var ikke meget specifikke, men var åbne nok til, at folk selv kunne se, hvad de kunne finde og havde lyst til at give, når de skulle lede efter brugte ting.

Derudover ønskede vi os med vilje en del både ting, tøj og legetøj, som vi alligevel ville blive nødt til at købe brugt, hvis vi ikke fik det. Aston mangler reelt set ikke mange ting, hvis nogle overhovedet, og da vi har valgt at passe hende selv, fremfor at sætte hende i institutioner (læs evt. mere om det her), er pengene meget små. Derfor kunne vi ligeså godt ønske fremad og spare os selv for de ekstra udgifter senere. Aston fik stadig en masse legetøj bare til sjov, og i sidste ende mener vi, at en af de største gaver vi kan give hende, er at vi har råd til at holde hende ude af institution og har tid sammen med hende og til at skabe en hverdag efter hendes behov.

Derfor ønskede vi os fx ting som:

– Efterårs/vintertøj i størrelse 98/104

– Vinterjakke, regnjakke og gummistøvler i 98/104

– Løbecykel

– Trainingpants (vandtætte underbukser i stedet for bleer)

 

Derudover ønskede vi os også ting, som vi vidste, at Aston få glæde af til leg, fx:

– Legedyr (Dette fordi vi ikke støtter indespærring af dyr som fx zoologiske haver, men stadig ønsker at lære hende en masse om dyr via figurer, bøger, film og så se de dyr, som rent faktisk bør findes i Danmark, som fx køer, grise, fugle og lignende. Og hvis vi er i andre lande, kan hun se de dyr, som naturligt hører hjemme der. Og hvis dyr er så farlige for mennesker, at de skal spærres inde for vi kan se dem, mener vi ikke, at det er meningen, at vi skal se dem helt tæt på).

– Bøger (Jeg ønsker, at Aston skal nyde at læse og lære, ligesom jeg selv har gjort, hvorfor vi altid har bøger stående fremme, hvor hun selv kan tage dem, og hvorfor vi læser sammen med hende dagligt). 

– Dukkehus og udstyr til dukkehus

– Små musikinstrumenterikke legetøjsinstrumenter, men rigtige instrumenter/slagtøj mv. (både Benjamin og jeg har altid har været meget musikalske, og vores lejlighed er proppet med stort set alle typer instrumenter. Aston viser allerede nu stor interesse for dem, hvorfor vi ønskede os nogle, som hun nemt selv kunne håndtere, fx når vi synger sammen. 

 

Til næste gang…

Efter jeg havde skrevet listen ud og folk var gået i gang med at finde gaver, kom jeg dog i tanke om, at jeg burde have skrevet ud til mit netværk omkring nogle af disse ting først, inden jeg skrev dem på. Det viser sig fx at nogle af mine veninder havde ekstra tøj/legetøj liggende, af netop de ting vi havde ønsket os – og der er jo ingen grund til at folk går ud og køber ting, som vi sagtens kunne have lånt/arvet os til. Det vil jeg forberede mig bedre til næste gang, fx til jul.

Derudover kunne vi med fordel have ønsket os oplevelser. Nogle gæster havde svært ved at “begrænse sig”, da brugte ting jo er meget billigere end nye. Vi har ikke behov for, at der bliver brugt ligeså mange penge, som man ville have gjort ved køb af nye ting. Hvis man kan få det samme til en tiendedel af prisen, ser jeg ingen grund til at købe ti gange flere ting. Det er gaven og ikke pengene der tæller. Men for de gæster, som ikke føler, at de kan lade være – fx af retfærdighedssans (“når nu det ene barnebarn får for 500 kr., skal det andet også”), kunne oplevelser være et godt alternativ.

 

Bæredygtige rammer for os selv

Flere af disse gav sig selv, da vi aldrig bruger engangsting i hjemmet alligevel (læs mere her), men jeg vil alligevel lige skrive, hvad vi så gør i stedet.

Mange køber engangsservice, servietter, flag og andet pynt til fødselsdage. Det gjorde vi slet ikke. Vi brugte rigtig service, og de ting vi manglede, bad vi noget familie om at medbringe til låns – fx ekstra tallerkener, kopper eller lignende. Hvis man ikke mener, at man kan klare sig uden engangsservice, kan man købe bæredygtigt engangsservice af nedfaldne palmeblade, fx her. Og selvom det er engangsservice, er det bedre kvalitet end andet engangsservice, og kan derfor sagtens vaskes af og stadig genanvendes flere gange.

I stedet for servietter, bruger vi vaskbare klude.

Og da vi ikke har noget særligt forhold til flag, brugte vi det ikke. Hvis man er tæt knyttet til danske traditioner, kan man dog selvfølgelig sagtens købe/låne flag af stof, som kan genbruges år efter år. Andet pynt, herunder fx guirlander, balloner eller lignede, bruger vi ikke, da det er stort ressourcespild og vi hellere vil lære Aston, at man hygger sig lige så godt uden at have engangspapir og plastik fremstillet i Kina hængende over hovederne (vi bruger heller ikke lignende jule- eller nytårspynt). Jeg mener sagtens, at man kan lave fest-, hygge-, jule-, nytårs- eller fødselsdagsstemning uden engangspynt – fx ved valg af musik, mad, gæster, tidspunkt, udendørs/indendørs, picnic/langbord osv. Alt dette er forhold, som skaber stemning uden at gå på kompromis med natur og miljø og uden at støtte børnearbejde og dårlige arbejdsforhold.

 

Billig, bæredygtig og børnevenlig menu:

Mht. med menuen havde vi flere overvejelser: Det skulle være lækkert, bæredygtigt (vegansk), børnevenligt og mad, som var nemt for gæsterne selv at tage og “happe”, da vi ikke ville bruge dagen på at være værter, men hellere ville bruge den på at være tilstede for Aston og gæsterne. Derudover skulle det være billigt, da vi i øjeblikket klarer os på et absolut minimum, da jeg passer Aston fuld tid og Benjamin er studerende.

Vi bagte derfor boller og satte lidt pålæg frem, skar frisk frugt ud i børnevenlige skiver og bagte nogle muffins og en kage, som vi også skar ud i “happere”. Se mine opskrifter på sunde og børnevenlige kager her. Derudover serverede vi juice, kaffe med havremælk, grøn the og vand. Alt økologisk. Vi endte med at give under 400 kroner samlet set for hele fødselsdagen og der manglede ingenting.

bæredygtig børnefødselsdag
Børnevenlig og vegansk drømmekage uden raffineret sukker. Se opskrift her.

Børnevenlige og nærværende rammer for selve arrangementet

Gæsterne

Vi havde også en del overvejelser omkring, hvordan fødselsdagen skulle holdes. Det vigtigste for os, var at dagen blev på Astons præmisser. Det var ikke vores fest, men en fest for Aston. 

Derfor havde vi udelukkende inviteret Astons venner – dvs. kun folk som Aston ses med regelmæssigt og er tryg ved. Vores egne tætte venner og familie, som ikke kender Aston godt, var ikke inviteret. De må komme med, når det er vores fødselsdag og dermed vores gæster. Så selvom vi selvfølgelig også er venner med Astons venner (hun er kun 2 år), inviterede vi fx primært folk fra vores hjemmegående forældre- og børnefællesskab og tæt familie. Der kom derfor udelukkende personer, som Aston kender rigtig godt og er helt tryg ved.

Have en rolig dag

En anden ting vi gerne ville, var at undgå, at det blev en stresset og larmende dag – som børnefødselsdage ellers godt kan blive. Vi har en meget lille lejlighed, men et stort netværk – Aston ses jævnligt med så mange børn og voksne, at vi faktisk var endt på ca. 60 inviterede gæster. Nu har Aston fødselsdag i sommerferien, så der var selvfølgelig nogle afbud – men stadig flere gæster, end der er hyggeligt i vores lejlighed på en gang. Vi havde oprindeligt planlagt at være udendørs. Vi har en stor gård med græs, træer, buske, bænke og legeplads. Tanken var derfor at invitere til picnic, hvor alle medbragte tæpper og maden stod fremme til at tage. Så kunne børnene frit løbe rundt og lege og man kunne sidde forskellige steder og snakke med alle. Men vejret var desværre gråt og truede med regn, så vi rykkede det indenfor i stedet. Til gengæld ændrede vi så arrangementet til at være åbent hus mellem 10-18. Det gør vi altid, når vi inviterer flere mennesker til indendørsarrangementer i vores lille lejlighed. Så kommer folk lidt ad gangen og vi bliver derfor aldrig for mange i lejligheden.

At være nærværende

At lave åbent hus foretrækker vi netop fordi, at en af vores andre ønsker er at være tilstede. Vi ønsker ikke at bruge dagen på at servicere eller lave mad, men vil hellere bruge dagen på at hygge med Aston og gæsterne. Når vi inviterer til åbent hus i et stort tidsrum, kommer folk når det passer dem bedst (det gør også deres dag mindre stresset), bliver så længe de nu har tid og lyst, og så kan vi nå at tale med alle. Og Aston får leget og hygget med alle gæsterne uden at blive overvældet. Utroligt nok passer det altid med, at folk kommer og går løbende hele dagen. Der er ikke rigtig huller og der er aldrig for mange på en gang. Folk har bare forskellige præferencer med deres børns lur, om de selv sover længe, om de har andre planer osv. Aston tog sin lur i mine arme, da der på et tidspunkt var meget få gæster og meget fredeligt. Sidste gang vi holdt et arrangement, gik jeg lige ind og lagde hende til lur, da der var lidt fredeligt.

Derfor havde vi også planlagt menuen sådan, at alle nemt kunne servicere sig selv. Vi havde stillet mad, drikke og service frem til selvbetjening, og så kunne vi nyde dagen og Aston.

bæredygtig børnefødselsdag
Aston sidder og læser i en af sine bøger med vores tætte familie til fødselsdagen.

Hvad fik Aston så i gave?

For nogle kan det måske være svært at forestille sig, hvad folk giver i gaver med de rammer, vi havde sat op. Det havde dog tilsyneladende ikke været svært for gæsterne, da vi jo så også havde foreslået, hvor man kunne finde ting og hvad det fx kunne være. Her vil jeg komme med eksempler på nogle af alle de fine ting, som Aston fik.

– Aston fik forskellige bøger, fx nogle eventyrsbøger med klassiske eventyr som Tornerose, Askepot og Snehvid og Rosenrød. Hun fik en lille børnebog om at leve bæredygtigt. Og så fik vi en bog, som skulle hjælpe børn ved at falde i søvn nænsomt vha. meditation, som vi havde ønsket os til hende (jeg skriver et andet indlæg omkring børnesøvn snart). Netop den bog havde en fra vores hjemmepassende forældrefællesskab to eksemplarer af, så vi fik hendes ekstra eksemplar i gave fra dem – hvilket er lige nøjagtig den gavefilosofi, jeg går ind for. At det er gaven og ikke pengene, der tæller. Vi ønskede os netop den bog og vi fik netop den bog. Uden at nogle virksomheder behøvede tjene penge på det og uden, at de behøvede bruge unødige penge.

bæredygtig børnefødselsdag
Børnebog om at leve bæredygtigt

– Hun fik en masse lækkert tøj i god kvalitet og en varm vinterjakke.

– Hun fik et stort dukkehus i træ, fuldt møbleret og med små figurer – i perfekt stand. Jeg tør slet ikke tænke på, hvad det samlet set må have kostet fra ny. Men når man ønsker sig brugt, har folk jo også råd til flotte ting i god kvalitet, som ellers måske ville have været for dyre fra ny.

bæredygtig børnefødselsdag
Aston har leget med sit robuste dukkehus hver dag, siden hun fik det.

– Hun fik et personligt vendespil i træ, som var købt brugt og så gjort personligt ved billeder af Aston og os på i stedet for de oprindelige billeder.

bæredygtig børnefødselsdag

– Hun fik en løbecykel, legetraktor og motorcykel til gården og kommende have (har vi bestemt ikke plads til i lejligheden).

– Hun fik en masse rytmeinstrumenter og små figurer af dyr.

– Og så fik hun nogle penge – som vi altid sætter ind på en Aston-konto, hvor vi kan tage fra, når hun akut står og mangler noget. Som vi jo så også kan købe efter vores egne værdier.

Selv købte vi en en lille bi med hjul på i træ, som man kan sidde og køre rundt på. Aston elsker den slags, og denne var netop lille nok til, at den er sjov at have i lejligheden. Vi fandt den til 80 kroner i genbrugslegetøjsbutikken Replay. De er normalt åbenbart meget dyre fra ny, og ville normalt også være endnu dyrere brugt, men da den havde en lille ridse, var den sat ekstra meget ned – og jeg kan love for, at Aston er fuldstændig ligeglad med en lille ridse 😉

bæredygtig børnefødselsdag

Følg mig på Instagram og facebook for inspiration til en bæredygtig, sund og naturlig livsstil.

 


22 thoughts on “Billig, bæredygtig og nærværende børnefødselsdag”

 • 1
  Christina on August 29, 2016 Reply

  Det lyder som en dejlig og meget gennemtænkt fødselsdag:-). Jeg er nysgerrig på at høre, hvilke typer fodtøj I bruger? Hvis I hverken bruger læder, polyester og plastik?
  Jeg har lige fundet din side og finder den meget inspirerende. Jeg er meget bevidst om kun at købe det mest nødvendige og altid forsøge om jeg kan finde nye ting brugte, købe økologisk mv. Men jeg er på et helt andet niveau, da vi ikke er vegetarer, arbejder fuldtids, har to biler mv. Men jeg bliver inspireret alligevel;-)

  • 2
   NeoHippie on August 29, 2016 Reply

   Tak, jeg er glad for, at du kan bruge det 🙂

   Mht. fodtøj kan man sagtens finde bæredygtigt produceret fodtøj fra nyt – det skal bare som regel bestilles hjem, da netop fodtøj som oftest er kunststof eller animalske. Se fx denne liste. Listen er over 18 forskellige virksomheder, som producerer sko bæredygtigt og etisk. Man kan fx finde sko i kork.

   Selv har jeg endnu ikke haft behov for at købe sko, siden jeg blev nonshopper. Jeg slider stadig mine gamle kondisko op og har et par gamle forede gummistøvler i god kvalitet til vinter, som forhåbentlig holder nogle sæsoner endnu.

   Men lige med fodtøj, vil mit foretrukne valg være at finde fodtøj i genbrug først og fremmest, og så se mere gennem fingre med materialerne. Det er nemlig mere bæredygtigt at købe fx sneakers i kunststof, som ellers skulle have været smidt ud, end det er at købe helt nyproducerede i bæredygtige naturmaterialer – dette fordi, at det altid kræver flere ressourcer at producere nyt, også selvom det er bæredygtigt produceret. Og det er næsten umuligt at finde lige fodtøj brugt i naturmaterialer, da det så sjældent produceres.

   Men selvfølgelig køber jeg ikke nedslidte sko. Det er utroligt nemt at finde fejlkøb på fx DBA eller ReShopper, som folk aldrig har fået brugt. Fx fandt jeg et par kondisko fra Hummel til Aston for nylig, som aldrig havde været brugt, da de var købt i forkert størrelse og ikke blevet byttet. De koster normalt over 400 kroner, og jeg fik dem til 80 kr.

   De fejler ingenting og det er det mest bæredygtige valg, da det ingen ressourcer har krævet – alternativet til at folk køber andres fejlkøb, er jo at de havde stået på et eller andet loft og en dag var blevet smidt ud 🙂

   Mvh. Calina/NeoHippie

 • 3
  Heidi on August 29, 2016 Reply

  Du er så vildt inspirerende at læse om. Selv om vi desværre er meget mere materelistiske så bruger jeg loppemarkeder og efter at have læst om byttemarkeder ved dig har jeg også været på et. Det kun mig og min datter – nogle gange vores drenge der er til sådan noget. Det er min mand bestemt ikke – men kan godt se fidusen i at jeg kan få meget tøj for lidt penge. Børnene lærer også at når de sælger ud SF deres legetøj tjener de penge.
  Lige nu står jeg og laver hjemmelavet syltetøj og min mission er at lave mere hjemmelavet mad.
  Kærlige hilsner til dig og din familie

  • 4
   NeoHippie on August 29, 2016 Reply

   Dejligt, at du har kunne bruge det som inspiration og har fået meget af din familie med på den <3

   Der er nemlig rigtig mange fordele ved loppe- og byttemarkeder 🙂

   Mvh. Calina/NeoHippie

 • 5
  Kristina on August 30, 2016 Reply

  Dejligt indlæg med masser af gode idéer! Det er skønt at få indblik i hvordan I tænker og planlægger, og det er en stor hjælp for mig, der er mor til 2.

  Vi er selv midt i processen med at stå af forbrugsvognen, for især mængden af legetøj tager enormt hurtigt overhånd med to børn (og købeglade bedsteforældre :S). Da vores datter fyldte 4 fandt vi dog en god mellemting – en idé som måske er værd at give videre: vi købte selv en stor, brugt kiste til legetøj og ønskede os så udklædningstøj til vores datter. Farfar bød ind med en gammel skjorte, der blev syet om til en doktorkittel, og mormor gik på udkig efter stofrester, der blev syet om til prinsessekjoler. Vi fik stadig nye ting, men SLET ikke i samme omfang som ved tidligere fødselsdage, og generelt var der tænkt meget mere kreativt fordi legetøjet skulle bruges til udklædning i stedet for “bare” til leg.

  En stor del var (og er) muligt fordi jeg selv syr meget, og hér er genbrugsbutikker helt geniale. Sengetøj og fine duge bliver syet om til kjoler og nederdele, ligesom jeg både kan finde brugte bånd, elastikker, lynlåse og knapper i min lokale biks, samt perlehalskæder, clips-øreringe og alverdens smykker. Og internettet bugner jo af gode (og nemme) idéer til at sy klæd-ud-tøj, og når familien så også hjælper med at holde udkig efter brugbare materialer kan vi ret hurtigt få produceret hvad der nu lige er populært (mariehønevinger, fuglekostume, katteører osv.)

  Det bedste er, at det uden tvivl er noget af det legetøj, der er mest populært hos vores datter og hendes legekammerater 🙂

  /Kristina.

  • 6
   NeoHippie on August 31, 2016 Reply

   Hej Kristina.

   Det er en rigtig god idé, og det kan jo også nemt gøres mere bæredygtigt ved kun at ønske sig brugt udklædningstøj (y)

   Den idé bruger jeg helt sikkert til en fremtidig fødselsdag for Aston, tak for tip!

   Mvh. Calina/NeoHippie

 • 7
  Tine on November 3, 2016 Reply

  Jeg er solgt. Fuldstændigt solgt. Til hele din side! Er ved at høvle hele l… igennem – så at sige. Jeg har været vegetar i mange år, og elsker genbrug. Men jeg har også i høj grad deltaget i forbrugsfesten hele mit liv. Godt forkælet og høje forventninger. Nu er jeg fyret fra job og langtidssygemeldt med stress og angst, og har længe vidst at der skal nye boller på suppen. Jeg er virkelig blevet inspireret af din side, til at skabe et mere simpelt liv – præcis som jeg længe har ønsket. Jeg kommer aldrig til at kunne arbejde så meget igen, og vil heller ikke. For hvad er meningen… Vi kan ikke have nogle af tingene med når vi skal her fra alligevel. Ønsker mig fred i sindet, det er det eneste. Vi har ikke børn, min mand og jeg, kun min stress, som en stor forhindring for alt muligt. Også børn – der er hverken overskud eller økonomi til det, i denne situation. Men jeg suger dine børneråd til mig – ingen barnevogn, brugte trælegetøj, det hele ja. Tak tak tak for din side. I dag er købt æsker til indpakningen af julegaverne. Vil insistere på fremover at få gaver tilbage i dem 🙂 og så er der afleveret ønskeliste med udelukkende – need to have. I vores situation – sygemeldt – er der ikke brug for luksus. Kun vished om at jeg ikke skal fryse, sulte osv. Nå men det blev langt. Tak igen 🙂

  • 8
   NeoHippie on November 5, 2016 Reply

   Hvor er det dejligt at høre, at du har kunne bruge det!

   Det kan virkelig være befriende at leve mere simpelt og give slip på materielle ting – det vigtigste må være, at vi har det godt <3

 • 9
  catarina on November 4, 2016 Reply

  hej calina! fantastisk blog, meget inspirerende! jeg vil blot smide et forslag på denne side, som jeg ikke ved om du kender, Paperlesspost? Det begyndte jeg at bruge, da det gik op for mig hvor mange penge vi brugte på invitationer, takkekort, hvide kuverter, osv og som ofte ender i skraldespanden.

  • 10
   NeoHippie on November 5, 2016 Reply

   Hej Catarina.

   Tusind tak 😀

   Nej, kendte jeg ikke – tak for tip!

   Selv bruger vi bare SMS og facebook til den slags, men hvis man vil have det lidt finere, er det da en super idé (y)

   Mvh. Calina/NeoHippie

 • 11
  A.H.P. on May 23, 2017 Reply

  Kæreste Neohippie familie,

  Dét e-r overvældende glædeligt, at erfare at I alle tre hver dag 24/7 passer på Jordkloden, dens ressorcer, miljøet og dens mennesker med bevidste valg.

  Jeg har ét ønske, at din fine indsats kunne oversættes til engelsk. Jeg har arbejds-og venne relationer i Afrika og de har så hårdt brug for, hvis de vælger, at fastholde ALT som E-R godt i deres kulturelle forankring nu hvor materialismen presser hårdt på.

  TAK for glæde, opløftende-meningsfyldte valg af handlinger. Dét er vejen!

  Anne

  • 12
   NeoHippie on May 24, 2017 Reply

   Hej Anne.

   Tak for dine fine ord <3

   Jeg ville rigtig gerne oversætte bloggen til engelsk, men det kræver en del tid, som jeg desværre ikke har i øjeblikket - så det er nok lidt ude i fremtiden. Min Instagram-konto er dog på engelsk, og der deler jeg endnu flere ting end på bloggen 🙂

   Mvh. Calina/NeoHippie

 • 13
  Charlotte on June 24, 2017 Reply

  Jeg er igang med at læse din blog igennem for inspiration – vi har lang vej igen til at leve som vi gerne vil, men det er en tidskrævende (og sindssygt spændende!) proces at lære, hvordan vi kan erstatte og ændre vores vaner.

  En ting, som dit indlæg fik mig til at tænke på, er hvordan I har indrettet jer derhjemme? Hvor meget plads/værelser bor I på? Har du gode tips (evt. andre blogs) til indretning, hvis man bor småt (som jeg antager I gør ud fra dit indlæg)? Vi overvejer at downsize til en 2-værelses – os, vores dreng på 2 og en baby på vej. Det ville være et tiltrængt skub til at rydde ud, rydde op og få nogle mere bæredygtige vaner – men samtidig også lidt (meget) skræmmende 🙂

  • 14
   NeoHippie on June 24, 2017 Reply

   Vi bor i en 2-værelses på 50 kvm – men det er trangt.

   Vi er minimalister, og har derfor udelukkende det, som vi har brug for i hverdagen – dvs. ting vi bruger regelmæssigt og som vi er glade for. Vi har intet på lager, ingen dubletter og intet til pynt. Hverken køkkenudstyr, møbler eller lignende. Vi har en minimalistisk garderobe med max 30 stykker tøj hver i alt, også børnene.

   På den måde har vi ikke behov for fx reoler, skabe og skuffer med “lagerplads”.

   I soveværelset har vi en enkelt kommode, hvori vores undertøj, børnenes tøj og vores stofbleer ligger. Vores tøj er på en hylde i soveværelset. Vi har en stor samsovningsseng, så ingen børnesenge. Vi skifter ble ovenpå sengen, så intet puslebord.

   I stuen har vi et spisebord med 4 stole, et sofabord, en lænestol og en sofa. Vi har et par hylder med fx bøger vi endnu mangler at læse, men som vi har planer om at læse indenfor nærmeste fremtid. Vi har ikke mere legetøj end der kan være i en lille kurv.
   Og så har vi et keyboard stående og instrumenter hængende på væggen.

   Og derudover har vi et meget lille køkken, meget lille badeværelse og en lille entre. Alt sammen uden mange ting, da vi har ryddet godt ud. Jeg kan anbefale bloggen “The Minimalists” – særligt at følge dem på facebook <3

   Det kan sagtens lade sig gøre og det har hjulpet meget, at vi ryddede ud og fik en minimalistisk livsstil. Jeg savner dog stadig mere plads - ikke flere ting, tværtimod. Men plads til at tage 2 skridt uden at støde ind i et møbel, en væg eller et barn. Så vi drømmer om at få et stort, gammel hus med masser af plads mellem de få møbler og ting vi endnu har - men vi planlægger også en masse børn 🙂

 • 15
  Randi on October 25, 2017 Reply

  Tusind tak for at lave sådanne opslag som bæredygtig minimalitisk og zero waste omrking børn.

  VI er de eneste i egen familie der er i de tanker og hold op det er svært at være selv om det.

  Og det værste af det hele er at det giver os dårlig samvittighed fordi vi ikke ønsker at være materialistiske og mærkevare omkring vores børn.

  Tak for en stor inspiration

  • 16
   NeoHippie on November 15, 2017 Reply

   Ja, det er trist, at det skal være et problem at leve efter sine værdier på den måde – forhåbentlig bliver det nemmere med tiden, med det voksende fokus på bæredygtighed. Jeg er glad for, at du kan bruge det <3

   Mvh. Calina/NeoHippie

 • 17
  Mian Fredholm on November 30, 2017 Reply

  Hej 🙂

  Sikke en fin fødselsdag. Vi ønsker os også altid genbrug og her til jul, kunne vi godt tænke os et fint dukkehus. Jeg synes det som Aston fik ser rigtig godt ud og jeg har fundet noget lignende på dba, men en stor mangel ved det er, at der ikke er sådan nogle fine skydedøre, så må jeg spørge hvilket slags dukkehus det er ?

  VH Mian

  • 18
   NeoHippie on December 9, 2017 Reply

   Tak <3

   Mærket er My Home - lavede selv lige en søgning på det, og der er rigtig mange lignende huse til salg i det mærke, med skydedøre, brugt - fx her (y)

 • 19
  Gitte Hede Madsen on January 12, 2018 Reply

  Fantastisk inspirerende indlæg! Nogle gode idéer til hvordan man kan planlægge en børnefødselsdag for en femårig dreng der er mere bevidst omkring gaver? Vi skal have drengene med hjem til drengefødselsdag og når de andre i børnehaven holder børnefødselsdag for den ikke for lidt med tema og plast service… Jeg vil gerne være et eksempel på at man kan gøre det anderledes. Tak for en spændende blog. Må bestemt følge med fra nu af. MVH Gitte

  • 20
   NeoHippie on January 14, 2018 Reply

   Hej Gitte.

   Det er jeg glad for.

   Har du forsøgt at snakke med din søn omkring gaveønsker? Vi spørger vores datter hvad hun ønsker sig, og det er sjældent 20 ting, men 1-3 ting. Så vi forsøger at lære hende, at antallet af gaver ikke betyder noget og at gaver som fx oplevelser også tæller som gaver, ikke kun materielle ting. Ved at inddrage hende i vores overvejelser omkring overforbrug, giver vi værdierne videre til hende og hun forstår vores bevæggrunde bag. Det synes jeg er en vigtig ting at give videre til børnene, så de ikke skal aflære en masse vaner senere, ligesom vi har måtte.

   Mht. service kan man købe engangsservice lavet af nedfaldne palmeblade hos Gå Grøn – så man kan finde bæredygtige udgaver af det meste 🙂

   Mvh. Calina/NeoHippie

 • 21
  Mette on February 10, 2018 Reply

  Jeg er fuldstændig paf.. åh, hvor giver du bare dine børn fantastiske værdier med i livet. Jeg er rørt til tårer.. det er så smukt og livsbekræftende, hundrede gange bedre end det forbandede materialistiske samfund vi lever i. Men hvor bliver jeg glad over at der er SÅ mange, som ønsker en helt anden bæredygtig hverdag. Jeg er selv gået i gang, har mange planer og vil virkelig bruge din blog flittigt.
  TAK for at dele ud af dine viden, værdier og menneskelige egenskaber. Gid flere følger med på rejsen om at leve i tråd med det vi i virkeligheden er skabt til.

  Mette <3

  • 22
   NeoHippie on February 10, 2018 Reply

   Tusind tak for din søde besked, det er jeg glad for <3

   Dejligt at du kan bruge bloggen!

   Mvh. Calina/NeoHippie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *