Boghvedepandekager med hyldeblomster

Boghvedepandekager med hyldeblomster

Nu er det tid til selv-pluk af hyldeblomster! Selv har jeg været ude på Amager Fælled og plukke dem, men de kan findes alle steder. De smager sødt og syrligt og er super lækre i pandekagerne.

Pandekagerne her er lavet på boghvedemel og er glutenfri, men de kan sagtens laves med hvedemel også.

 

Boghvedepandekager med hyldeblomster

Ingredienser:

– 5 dl. vand

– 2 økologiske bananer

– 1 spsk. bagepulver

– 4 dl. økologisk boghvedemel

– 1 knivspids salt

– 10-20 håndfulde hyldeblomstskærme (både stilke og blomster)

 

Sådan gør du:

1. Mos bananerne i en skål.

2. Tilsæt vand, bagepulver, boghvedemel og salt og pisk sammen. Dejen skal være ret tyk.

3. Dyp én hyldeblomstskærm af gangen i dejen og steg den på panden – ca. 1 minut på hver side. Om du behøver olie, afhænger af din pande. Der er ca. plads til 3 pandekager på panden af gangen.

4. Spis dem varme, enten uden noget eller fx med ahornsirup, is (se opskrifter her) eller frugt.

 

 

Følg mig på facebook og Instagram for inspiration til en sund, naturlig og bæredygtig livsstil.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *