Chiagrød

Chiagrød

Chiafrø er superfood – de har den perfekte balance af omega-fedtsyrerne, har et højt proteinindhold og indeholder bl.a. B-vitaminer, E-vitamin, kalk, magnesium, fosfor, jern, zink, kobber og kalium. Og så er det efterhånden blevet meget let tilgængelige. De fås i alle helsekostforretninger – både fysisk og online – men selv min Kvickly har dem. De har ry for at være dyre – men det ved jeg nu ikke. Jeg har købt en meget stor krukke økologiske chiafrø for lidt under 100 kr., og den har holdt i en evighed. Jeg spiser selvfølgelig heller ikke chiafrø hver dag, men rimelig ofte. De suger 12 gange sin egen vægt i væske, så de bliver til mere, end de lige ser ud til.

Chiagrød er virkelig nemt og kan anbefales. Det er et meget nem måde at få chiafrø på, smager rigtig lækkert og er et let morgen- eller mellemmåltid. Chiafrø er også velegnede til børn – det er dog vigtigt, at man husker at udbløde dem inden man spiser dem, da større mængder chiafrø ellers kan føre til dehydrering (da de jo suger en masse væske). Men hvis de er udblødt, er der ingen problemer!

 

Opskrift på Chiagrød:

 

Ingredienser:

(1 portion)

– 2 store spsk. økologiske chiafrø

– 2 deciliter økologisk plantemælk – se evt. mine opskrifter på hjemmelavet plantemælk her.

– Evt. 1 spsk. økologisk ahornsirup

– Evt. lidt økologisk vaniljepulver (ikke vaniljesukker)

 

Anvisning:

1. Bland chiafrø og plantemælk i en skål og rør rundt med en ske.

2. Lad suge i ca. 30 minutter. Rør lidt rundt en gang i mellem for en helt jævn grød.

3. Så er den klar til at spises. Top evt. med frisk frugt, nødder eller mørk chokolade – eller bland sammen med en smoothie eller sund is.

 

Man kan sagtens tilføje mere eller mindre væske, hvis man ønsker en tykkere eller tyndere grød, og frøene kan også ligge i blød natten over – så skal man bare lige røre lidt rundt om morgenen for at få grøden jævn.

 

Chiagrød lavet på hampemælk med hakkede nødder, chokolade og banan.
Chiagrød lavet på hampemælk med hakkede nødder, chokolade og banan.

Følg mig på Instagram og facebook og få inspiration til en sund, naturlig og bæredygtig livsstil.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *