Chocolate Chip Blondies – uden tilsat sukker, olie og gluten

Chocolate Chip Blondies – uden tilsat sukker, olie og gluten

Denne opskrift på blondies er både nem, sund og virkelig lækker! Den indeholder kun 5 ingredienser, som alle er meget let tilgængelige. Den er fuld af protein, vitaminer og mineraler, og så er den, ligesom mine andre opskrifter, uden tilsat olie og sukker – men de smager virkelig syndigt!

De bliver virkelig fedtede, da dejen er lavet på kikærter, peanutbutter og ahornsirup, hvilket også gør dem sprængfyldt med protein, kostfibre og vitaminer og mineraler som fx A- og E-vitamin, folat, kalium, calcium, jern, zink, magnesium og fosfor. Og grundet den mørke chokolade er de også proppet med antioxidanter.

Og så er de glutenfri! Personligt er jeg hverken allergisk eller intolerant overfor gluten, og jeg er faktisk rigtig glad for glutens effekt i bagning – men for variationens skyld vil jeg meget gerne bage med andet end hvedemel også, da det giver en anden smag, konsistens og nogle andre næringsstoffer. Og så vil jeg da også gerne kunne lave kager til dem, som ikke spiser gluten!

 

Opskrift på Chocolate Chip Blondies:

 

Ingredienser:

(ca. 18 små stykker)

 

– 100 g. økologiske og tørrede kikærter (1 dåse økologiske drænede kikærter, hvis du bruger dem fra dåse).

– 1 dl økologisk ahornsirup

– 2 dl. økologisk peanutbutter (den sunde slags – uden tilsat olie og sukker)

– 100 g. økologisk mørk chokolade (evt. 50 g. mere, hvis du vil pynte med smeltet chokolade)

– 1/2 tsk. bagepulver

 

Sådan gør du:

 

1. Iblødsæt kikærterne i rigeligt med vand i 10-12 timer. Kog dem derefter i nyt vand i min. 40 minutter. De skal være godt bløde. Bruger du kikærter fra dåse, skal de blot bruges direkte i opskriften, uden forberedelse inden.

2. Tænd ovnen på 200 grader.

3. Blend/stavblend kikærter, ahornsirup, peanutbutter og bagepulver.

4. Hak 100 g. chokolade og fordel i dejen.

5. Hæld dejen i et usmurt kagefad på ca. 20×30 cm (hvis du har et fad, som nemt brænder på, kan du beklæde det med bagepapir først). Dejen er meget fast, så fordel den med en kniv.

6. Bag i 20 min.

7. Lad køle af. Hvis du vil gøre den ekstra appetitlig at se på, kan du smelte 50 g. mørk chokolade og hælde i streger ud over kagen, inden du skærer den.

8. Nyd!

 

Chocolate Chip Blondies

Følg mig på facebook og Instagram, og få mere inspiration til en sund, bæredygtig og naturlig livstil.


6 thoughts on “Chocolate Chip Blondies – uden tilsat sukker, olie og gluten”

  • 1
    Ida Freja on February 10, 2017 Reply

    Mmmmh! Den er så god 😍 Det er anden gang jeg laver den på en uge 😊 Mange tak for en super inspirerende blog, og stort tillykke til jer med jeres søn/lillebror 💚

    • 2
      NeoHippie on February 10, 2017 Reply

      Haha, lækkert!

      Tusind tak – jeg er glad for, at du kan bruge den <3

  • 3
    Lise on March 18, 2017 Reply

    Kan man mon lave kagen uden ahornsirup så diabetikere også kan spise den? … kan man evt søde med fx dadler i stedet, og hvor mange skal man mon så bruge?

    Tak for en inspirerende blok!

    • 4
      NeoHippie on March 26, 2017 Reply

      Godt at du kan bruge den 🙂

      Muligvis, men den vil i så fald få en anden konsistens og smag. Jeg har ikke prøvet med dadler, men hvis du prøver, må du meget gerne vende tilbage med resultatet!

  • 5
    Jana on May 10, 2017 Reply

    Lækkert!

    Nu har jeg har endelig turdet at lave den. Jeg var skeptisk, fordi jeg ikke bryder mig om chokoladekagen lavet på kidneybønner, men den er fungerer for mig! 😀 Det er ikke sidste gang jeg har lavet chocolate chip blondies à la neohippie 😉

    • 6
      NeoHippie on May 11, 2017 Reply

      Godt, at den kunne bruges 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *