Sunde chokoladetrøfler med karamel og peanutbutter

Sunde chokoladetrøfler med karamel og peanutbutter

Disse chokoladetrøfler har jeg lavet så mange gange, at jeg bare laver dem på rutinen nu. Oprindelig blev jeg inspireret til dem af madbloggeren Minimalist Baker, som laver simpel og vegansk mad med få ingredienser. Hendes trøfler er fantastiske, og på trods af at hendes opskrift var meget nem, opdagede jeg efterhånden, at man faktisk kunne lave dem med endnu færre ingredienser og endnu sundere – og så endda med præcis samme fantastiske smag. Så min udgave af trøfler er helt uden tilsat sukker og olie, og indeholder kun 3 ingredienser!

De indeholder kun dadler, peanutbutter (den sunde slags) og mørk chokolade – og vand (hov, det var 4, men tæller vand som ingrediens?). De er altså 100% børnevenlige, 100% sunde og 100% lækre!

De smager som en sofistikeret udgave af Snickers (og dem der kender min opskrift på Den sunde Snickerskage, vil også kunne se en del ligheder i opskriften), og er en lækker snack til hverdagen eller i en lille skål til theen, når man har gæster.

 

Opskrift på sunde chokoladetrøfler:

(ca. 15 stk.)

Ingredienser:

– 100 g. økologiske stenfri og tørrede dadler

– 100 g. økologisk peanutbutter (uden tilsat olie og sukker, skal KUN indeholde jordnødder og lidt salt – læs ingredienslisten)

– 100 g. økologisk mørk chokolade (vælg en sukkerfri/Raw variant, for at undgå sukker helt)

– 1/2 – 1 dl. vand – Start med en halv, og hæld mere i, hvis nødvendigt. Det afhænger af blenderen og dadlerne, hvor meget vand der skal bruges.

 

Sådan gør du:

1. Blend/stavblend dadlerne med vand, til det udgør en karamelsovs – dvs. der må ikke være stykker i overhovedet – den skal være helt glat og cremet. Det kan være nødvendigt at skrabe siderne undervejs. Hvis du vil have chokoladetrøflerne fine og runde, skal karamelsovsen på frys i et kvarter til en halv time, så den bliver lidt mere fast – så er det nemmere at lave bolde ud af sovsen.

Karamelsovs af dadler og vand.
Karamelsovs af dadler og vand.

2. Lav 15 små bolde af karamelsovsen (evt. med to teskeer) og sæt dem på en tallerken med bagepapir på.

Bolde ud af karamelsovs
Bolde ud af karamelsovs

3. Så skal der peanutbutter ovenpå. Hvis din peanutbutter er meget fast, kan du lige varme den i en gryde ved lav temperatur, så den bliver mere blød. Fordel lidt peanutbutter ovenpå boldene – brug evt. fingrene for en jævn fordeling. Sæt dem i fryseren i en time.

Karamelbolde med peanutbutter ovenpå.
Karamelbolde med peanutbutter ovenpå.

4. Smelt chokoladen, enten i mikroovnen eller i en lille gryde. Tag boldene ud af fryseren og rul dem forsigtigt runde mellem håndfladerne.

Rullede bolde med karamel og peanutbutter og smeltet mørk chokolade.
Rullede bolde med karamel og peanutbutter og smeltet mørk chokolade.

5. Ved hjælp af to gafler dypper du boldene i chokoladen og placerer dem tilbage på bagepapiret. Når du har dyppet alle boldene, er de første stivnet, og du starter forfra og giver dem alle endnu et dyp – det vil gøre dem ekstra sprøde og nemmere at holde på, uden de smelter.

Chokoladetrøfler efter andet chokoladedyp.
Chokoladetrøfler efter andet chokoladedyp.

8. Opbevar på køl indtil servering. Nyd!

Færdige chokoladetrøfler med karamel og peanutbutter.
Færdige chokoladetrøfler med karamel og peanutbutter.

Følg mig på facebook og Instagram for mere inspiration til en sund, bæredygtig og naturlig livsstil.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *