Cremet og fedtfri pastasauce

Cremet og fedtfri pastasauce

Jeg er så dårlig til at få spist bønner. Ikke at det er nødvendigt som veganer, men de er så sunde og kan bruges til rigtig mange ting. Men Benjamin synes de er kedelige, og jeg gider ikke lave dem til mig selv. Jeg prøver derfor at snige dem ind i forskellige retter, så man ikke behøver sidde og tygge i dem rent, da jeg vil medgive, at de godt kan være lidt tørre i konsistensen. Jeg har derfor fx sneget dem med i min fedtfri hummus, og nu også i min pastasovs. I denne ret udnytter jeg, at bønner ofte er ret store og bløde, og udgør en god cremet masse, når først de er most. Så her fungerer de simpelthen som selve massen i pastasaucen, og så må resten af ingredienserne klare smagen. Og det fungerer perfekt!

Denne pastasauce giver en mere cremet pastaret, end blot en tomatsauce, og mætter rigtig godt! Og så smager det af Italien – I should know, jeg er kæmpe fan af italiensk mad (særligt pastaretter!). Og noget af det bedste af det hele: Den er fedtfri, 100% sund og super nem at lave! Det tager kun den tid, det tager at koge pasta – dvs. 5-10 min.

 

Sådan gør du:

 

Det skal du bruge (til ca. 2 personer):

 

– 1 dåse økologiske hvide bønner (røde bønner eller kikærter kan også bruges)

– 3 fed økologiske hvidløg

– 1 lille økologisk løg (eller rødløg)

– 1 lille dåse økologisk tomatpuré (eller mosede/hakkede tomater)

– 2 dl. vand eller plantemælk – fx hjemmelavet hampemælk.

– Krydderier – fx salt, peber, oregano, basilikum, chili.

 

Anvisning:

1. Sæt din pasta over. Saucen laves mens pastaen koger.

2. Blend bønnerne med vand/plantemælk, løg og hvidløg, til det er en helt cremet masse.

3. Hæld massen i en gryde, og varm den op.

4. Mens saucen varmer, tilsætter du tomat og krydderier og smager til.

5. Når pastaen er færdig og saucen er opvarmet, blander du det hele sammen.

6. Spis! Top evt. med sund og hjemmelavet vegansk parmesan.

 

Cremet pastasauce

Følg mig på facebook og Instagram, og få mere inspiration til en sund, bæredygtig og naturlig livsstil.


2 thoughts on “Cremet og fedtfri pastasauce”

  • 1
    Helga on August 7, 2016 Reply

    Helt vanvittig lækker opskrift!!! Den er så lækker og cremet :-O
    Jeg vendte en håndfuld spinat i pastasaucen lige inden jeg tilføjede pastaen. Jeg brugte en pasta lavet af brune ris, men saucen dér ville kunne bruges til alt slags pasta! Tusind tak

    • 2
      NeoHippie on August 7, 2016 Reply

      Godt du kunne bruge den – og god idé med spinat (y) 🙂

      Mvh. Calina/NeoHippie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *