Fedtfrie og salte popcorn

Fedtfrie og salte popcorn

Jeg har altid syntes, at oliefri popcorn var kedelige, fordi saltet faldt af og lå i bunden, når man hældte det udover. Men med denne opskrift bliver alle popcornene lige så salte, som du vil have dem, men helt uden fedtstof. Det kræver dog en mikrobølgeovn. De kan godt laves i gryde, men der risikerer du at brænde gryden af, så jeg kan virkelig ikke anbefale det.

Jeg ved, at nogle mennesker er skeptiske overfor for mikrobølgeovne og at der florerer mange myter fra 90’erne omkring mikrobølgeovne, men der er intet valid dokumentation for at mikrobølgeovne skulle være sundhedsskadelige. Til gengæld er det fuldt ud dokumenteret, at olie er ekstremt næringsfattigt og forarbejdet, hvilket kan føre til overvægt og vitaminmangel – så personligt har jeg ingen betænkeligheder ved mikrobølgeovnen, men rigtig mange ved brug af olie!

Der kan godt laves en større portion end opskriften lyder på, men så er der større risiko for, at de brænder på. Man skal derfor holde øje med dem løbende, eller lave dem af flere omgange.

 

Opskrift på fedtfrie og salte popcorn:

 

Ingredienser:

(1-2 personer – fylder ca. 1/2 – 1 hel Margrethe-skål, poppet)

 

– 1/2 dl. økologiske majskerner

– 3 spsk. vand

– 1 tsk. havsalt (evt. lidt mere, hvis du vil have dem meget salte)

 

Anvisning:

 

1. Hæld alle ingredienserne i en stor skål, som tåler mikrobølgeovn, og læg en tallerken ovenpå skålen, så de ikke popper rundt i mikrobølgeovnen.

2. Sæt skålen i mikrobølgeovnen og tænd – de tager lidt længere tid at poppe, end når der bruges olie. Ca. 4-5 minutter, men lyt/se efter.

3. Nyd!

Fedtfrie popcorn
Fedtfrie popcorn

Følg mig på facebook og Instagram for inspiration til en sund, bæredygtig og naturlig livsstil.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *