Frokostbrownies

Frokostbrownies

I min optik er der en verden til forskel på brownie og chokoladekage. Og personligt kan jeg bedst lide brownie – jo mere klæg, tung og chokoladeagtig jo bedre! Så selvom jeg er meget tilfreds med min opskrift på Den sunde chokoladekage, manglede jeg stadig en opskrift på sund brownie. (Edit: Har i mellemtiden lavet denne opskrift på bønnebrownies også).

Denne opskrift indeholder, ligesom mine sunde Peanut Butter Chocolate Chip Cookies kokossukker, som påvirker blodsukkeret mindre end almindeligt sukker, og så er det rigt på vitaminer og mineraler, herunder fx zink, jern og B-vitaminer. Og så er det let tilgængeligt. Det kan efterhånden fås i alle større supermarkeder og i alle helsekostforretninger.

Derudover har jeg brugt squash, æbler, banan, ren kakaopulver og valnødder, så kagen er proppet med vitaminer, mineraler, kostfibre, antioxidanter og sunde fedtsyrer. Så man kan proppe sig med god samvittighed!

Den er klæg, cremet, fed og sød. Selv min mand Benjamin (som er junkfood-veganer og har fobi overfor grøntsager) er vild med den! Den er selvfølgelig ikke helt så sød som klassisk brownie, men den er en virkelig lækker treat til madpakken eller bare til frokost i stedet for en rugbrødsmad!

 

Opskrift på Frokostbrownies:

(Ca. 18 små stykker)

 

Ingredienser:

 

– 2 dl. økologisk æblemos (det kan laves nemt selv, men kan dog også købes – sørg dog for at købe en uden sukker og tilsætningsstoffer så!)

– 2 små økologiske bananer (most)

– 3 dl. økologisk kokossukker

– 2 dl. økologisk kakaopulver (uden sukker)

– 1 1/2 tsk. bagepulver

– 1/2 tsk. havsalt

– 4 dl. økologisk finrevet squash (svarer til ca. 1 hel squash – hvis du river den helt fint/stavblender den, kan man slet ikke smage eller fornemme den i kagen – perfekt til at snyde grøntsager i mand eller børn)

– 5 dl. økologisk hvedemel (skift evt. 1-2 dl. mel ud med fuldkornsmel for endnu flere kostfibre)

– 2 dl. hakkede økologiske valnødder

 

Sådan gør du:

1. Tænd ovnen på 200 grader.

2. Bland æblemos, moste bananer, kokossukker, kakaopulver, bagepulver og salt i en skål.

3. Riv squashen helt fint og bland i dejen.

4. Tilsæt mel og bland grundigt.

5. Tilsæt hakkede valnødder.

6. Hæld dejen i en kageform (ca. 20 x 30 cm). Kageformen skal IKKE smøres med fedt. Hvis du har en form, hvor kagerne let brænder fast, kan du beklæde den med bagepapir, inden dejen hældes i. Personligt hælder jeg bare dejen direkte i formen.

7. Bag ved 200 grader i 25-30 minutter.

8. Lad køle af og nyd!

 

frokostbrownies

Følg mig på facebook og Instagram for mere inspiration til en sund, bæredygtig og naturlig hverdag.

 

 


14 thoughts on “Frokostbrownies”

 • 1
  Julie W. on August 18, 2016 Reply

  Mmm, lyder lækker. Skal helt bestemt prøves. Hvordan mon det vil gå med glutenfrit mel?!? :-/
  Og hvad er en junkfood-veganer? 🙂

  • 2
   NeoHippie on August 19, 2016 Reply

   Glutenfrit har jo nogle helt andre egenskaber, så det vil nok blive et meget anderledes resultat – men lad mig endelig vide, hvis du prøver 🙂 Prøv evt. min opskrift på Bønnebrownies, hvis du vil lave glutenfri brownies!

   En junkfood-veganer er udtrykket for en veganer, som ikke nødvendigvis lever sundt, bare fordi personen er veganer. De spiser ofte fx meget (vegansk) pizza og andet junkfood, drikker cola osv. – ligesom mange andre mennesker, men folk forventer ofte bare bedre af veganere 😉

 • 3
  Anna on January 23, 2017 Reply

  Den ser virkelig god ud! Kan den laves uden æblemos?

  • 4
   NeoHippie on January 23, 2017 Reply

   Tak! Du kan erstatte æblemos med en anden mos – fx pære. Men hvis du udelader det, bliver konsistensen og opskriften en anden og jeg kan desværre ikke garantere for resultatet 🙂

 • 5
  Helene S on February 11, 2017 Reply

  Lyder lækkert. Men er 3 dl sukker ikke ret meget, hvis det skal være en sund kage?

  • 6
   NeoHippie on February 11, 2017 Reply

   Det synes jeg ikke, da det er kokossukker, hvilket indeholder vitaminer og mineraler, hvilket raffineret sukker ikke gør. Derudover er det 3 dl. til 18 stykker. Altså er der 0,16 dl. kokossukker i et stykke, hvilket jeg vil mene, er en meget lille mængde – særligt, når det er en sukkertype, som rent faktisk indeholder næring.

   Men vi har jo alle hver vores definition af sundhed, og jeg undgår i mine opskrifter ikke alle typer sukker – kun de forarbejdede typer uden næring. Bruger fx også en masse frugt, som jo også indeholder sukker og som nogle mennesker derfor undgår og anser for værende usundt. Det gør jeg bestemt ikke 🙂

 • 7
  Kamilla on March 2, 2017 Reply

  Den skal SÅ meget afprøves! Hvad har du hældt over kagen?? 😃 Det der ligner karamelsauce…

  • 8
   NeoHippie on March 3, 2017 Reply

   Det er faktisk bare smeltet mørk chokolade 🙂

 • 9
  Maiken on August 31, 2017 Reply

  Megalækkert! Kan den fryses eller kan den kun opbevares på køl? Og hvor længe kan den holde sig de forskellige steder? 🙂

  • 10
   NeoHippie on September 10, 2017 Reply

   Hej Maiken.

   Det ved jeg desværre ikke – har ikke prøvet. Vil antage, at de sagtens kan fryses og i så fald burde de kunne holde månedsvis (y)

   På køl vil jeg tro, at de bliver kedelige efter nogle dage.

   Mvh. Calina/NeoHippie

 • 11
  stine andersen on October 11, 2017 Reply

  En fuldstændig fantastisk hverdags-frokost kage, som både børn og mand også gider spise! min søn har fået den med i børnehaven til “frugt” fordi han har plaget om mælkesnitter som han ser de andre børn får med, og dette er et kompromi vi begge fint kan leve med!

  • 12
   NeoHippie on October 17, 2017 Reply

   Det er jeg glad for at høre 😀

 • 13
  Mille on January 18, 2018 Reply

  Bliver den lige så god uden valnødder og kan man evt erstatte dem med noget andet end nødder? 🙂

  • 14
   NeoHippie on January 24, 2018 Reply

   Det ved jeg ikke, har ikke prøvet – men mon ikke? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *