Nemme og sprøde grønkålschips

Nemme og sprøde grønkålschips

Man kan finde tusindevis af opskrifter på grønkålschips på nettet – alt fra Sour Cream & Onion-smag til BBQ, lavet i ovn eller dehydrator, med olie eller uden olie. Jeg har lavet flere af dem, da det er en nem og lækker måde at få spist en masse sund grønkål – som jeg ellers synes, kan være lidt kedelig i salater fx. Og min datter Aston elsker også grønkålschips!

Jeg synes dog, at mange af opskrifterne enten ikke bliver sprøde nok, tager for lang tid at lave eller kræver alt for mange ingredienser til, at jeg rent faktisk får det gjort, når jeg endelig har grønkål i huset. Derfor satte jeg mig for at lave den mest simple opskrift på grønkålschips.

Denne opskrift indeholder ikke olie, så chipsene er så godt som kaloriefri (da grønkål ikke er værd at snakke om i kalorieregnskabet) og er super sund, da det blot er ren grønkål, som er proppet med vitaminer, mineraler og kostfibre – og så evt. tilsat en smule salt. Chipsene bliver dog helt knasende sprøde og tager kun 15 minutter at lave.

Da jeg har forsøgt at lave den mest simple opskrift, har jeg derfor ikke en masse lækre krydderier på – i denne opskrift bruger jeg max lidt salt. Man kan dog sagtens selv vælge at drysse flere krydderier over eller vende grønkålsbladene i krydderblanding inden de kommer i ovnen, hvis man gerne vil have dem mere krydrede.

Nem opskrift på sprøde grønkålschips

Ingredienser:

(1 bageplade fuld)

– 1 stor håndfuld økologisk grønkål, ca. 4-5 stilke.

– En skål med 2,5 vand.

– Evt. en lille tsk. salt (mængden afhænger selvfølgelig af, hvor salte man vil have dem. Til fx små børn kan salt også helt udelades, selvfølgelig med en lidt mere neutral smag).

 

Anvisning:

– Opløs salten i skålen med vand.

– Skær grønkålsbladene af den hårde stilk, og riv dem over, så de har chipsstørrelse ca.

– Dyp grønkålsbladene i saltvandet, ryst dem lidt for overskydende vand og læg dem på en bageplade med bagepapir.

– Bag i ovnen i 13-15 minutter ved 150 grader varmluft, til de alle er helt sprøde, men ikke brændte. Spises i løbet af et par dage og opbevares i en lukket beholder.

 

img_20160920_214329

grønkålschips
Aston spiser grønkålschips med sin dukke i slynge på maven.

Følg mig på Instagram og facebook for inspiration til en sund, naturlig og bæredygtig livsstil.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *