Sunde og hjemmelavede Ferrero Rocher

Sunde og hjemmelavede Ferrero Rocher

Hver jul er jeg på hjemmelavede gaver med min mor og min søster. Der er ikke andre krav, end at gaverne skal være hjemmelavede – det må være alting. Vi plejer derfor at lave det, vi er bedst til – min søster hækler, min mor syr – og jeg laver noget NeoHippie-agtigt. Forrige år var det et lille udvalg Raw-kager, sidste år var det hjemmelavet makeup, og i år lavede jeg en æske fyldte sunde chokolader.

Æsken indeholdte 10 fyldte chokolader, heraf fem forskellige slags – den ene af slagsen værende sunde Ferrero Rocher. Dette var et krav, da jeg planlagde chokoladerne, for som veganer er det mange år siden, jeg sidst har smagt dem – men jeg var rigtig glad for dem dengang.

Ferrero Rocher er dog hverken veganske eller på nogen måde sunde! De indeholder fx bl.a. mælk, sukker, hvidt mel, smør og palmeolie. Så da jeg skulle lave en vegansk udgave, kunne jeg ligeså godt se, om ikke jeg kunne lave dem, så de kunne spises med god samvittighed også – uden at gå på kompromis med smagen. Og det lykkes! Benjamin og min ikke-veganske familie har også bekræftet, at de smager som, og endda bedre end, de originale Ferrero Rocher OG at de bestemt ikke smager sundere!

Så jeg er meget stolt af denne opskrift og kan kun anbefale andre at lave dem! De er rimelig nemme at lave, men de ser meget lækre og professionelle ud – og så smager de meget syndigt! Derfor planlægger jeg at lave dem som fancy nytårssnack til vores veganske nytårsaften.

 

 

Sunde og hjemmelavede Ferrero Rocher

 

Ingredienser:

(15 stk.)

 

– 150 g. økologisk mørk chokolade

– 2 dl. økologisk fed kokosmælk (jeg bruger Änglamark)

– 1,5 dl. økologisk kokossukker

– 150 g. økologiske hasselnødder

 

Anvisning:

 

1. Hæld kokosmælk, kokossukker og 50 g. mørk chokolade i en lille gryde og varm op til chokoladen er smeltet og det er en samlet masse. Varm ved svag varme og rør rundt imens, så chokoladen ikke brænder på. Lad massen simre i ca. 30 minutter med jævnligt omrøring. Sæt derefter massen på køl i et par timer eller natten over – til den bliver fastere (ikke hård, men fast nok til at lave klatter af).

2. Hæld alle hasselnødderne ud på en bageplade og varm dem i en forvarmet ovn (200 grader) i ca. 5 minutter. Efter de 5 minutter tages nødderne ud, og skallen nulres af. Læg dem til side.

3. Efter et par timer på køl er chokolademassen stivnet en smule. Forbered en tallerken med bagepapir over, og brug en teske til at fordele chokolademassen i 15 klatter på tallerkenen – klatterne behøver ikke være hverken pæne, runde eller ensartede – det kommer senere. Put en afskallet hasselnød i hver klump og sæt tallerkenen i fryseren i ca. en time.

4. Efter en time er chokoladeklatterne blevet hårde, og nu skal de rulles til kugler. Tag en klat mellem håndfladerne og rul dem runde. De tør lidt op imens, hvilket gør dem nemmere at arbejde med, men det griser lidt! Når alle 15 klatter er rullet runde, sættes de igen i fryseren i 15-30 minutter.

5. Mens de runde chokoladekugler er på frys, hakkes resten af hasselnødderne fint og hældes i en skål.

6. Smelt 100 g. chokolade (fx i mikroovnen i 1 minut).

7. Straks efter chokoladen er smeltet, tages kuglerne ud af fryseren. Med to gafler tager du hver kugle op, dypper den i den smeltede chokolade, og derefter direkte ned i skålen med hakkede nødder. Brug gaflerne til at fordele nødder over hele kuglen.

8. Placer kuglerne på en tallerken og opbevar på køl indtil spisning. De kan også fryses – i så fald skal de ud 30-60 minutter før servering, så fyldet er tøet op. Nyd!

 

Hjemmelavede ferrero rocher

Hjemmelavede ferrero rocher

 

Følg mig på Instagram og facebook og få inspiration til en sund, naturlig og bæredygtig livsstil.


8 thoughts on “Sunde og hjemmelavede Ferrero Rocher”

 • 1
  Camilla Grasson on December 22, 2016 Reply

  Tror du man kan bruge kokosmælkepulver? 😳

  • 2
   NeoHippie on December 22, 2016 Reply

   Nej, det tror jeg desværre ikke :/

   Jeg kender ikke rigtig kokosmælkepulver, men kokosmælken har en afgørende betydning i opskriften for at opnå den rigtige konsistens.

 • 3
  Camilla Grasson on December 23, 2016 Reply

  Jeg satsede og gjorde forsøget i går og blandede pulveret (sådan går det når man sender manden i byen 😅 ) med vand til en tyk mælkekonsistens og de er bare blevet så gode! Tak for en super lækker opskrift 😀👏🏻 Og perfekt gave til svigerfar !

  • 4
   NeoHippie on December 23, 2016 Reply

   Super! 😀

   Godt, det kunne bruges alligevel trods alt (y)

 • 5
  Loa on August 14, 2017 Reply

  De er VIRKELIG gode. 🙂 Lavede en portion til min mormor, til hendes fødselsdag, og hun blev vildt imponeret. Dem må jeg lave igen. Overvejer også at lave en is inspireret af opskriften.

  Så til spørgsmålene: Hvor længe kan de holde sig? – Og smelter de efter længere tid uden for køleskabet? Jeg tænker rent praktisk i forhold til at jeg gerne vil give dem som gave igen.

  Tak for en rigtig god blog. 😀

  • 6
   NeoHippie on August 22, 2017 Reply

   Godt, du kunne lide dem! Det er også en af mine personlige favoritter på bloggen 😉

   De bliver mere flydende, når de ikke er på køl ja og chokoladen smelter ved højere temperaturer – fx her om sommeren. Så hvis du pakker dem ind som gave, ville jeg stadig lægge den i køleskabet. Jeg ved ikke, hvor længe de holder – kokosmælken er det største “problem”, idet den bliver sur efter for lang tid. Måske en uge, er mit bud?

   Jeg er glad for, at du kan bruge bloggen <3

 • 7
  Kristina Mølholt Pedersen on December 20, 2017 Reply

  Jeg skal lave dem her til juleaften 😍 Hvilken del af kokosmælken har du brugt? Den fede eller den vandede del eller en blanding? 😊

  • 8
   NeoHippie on December 20, 2017 Reply

   Jeg har brugt en blanding – men har netop tilføjet nogle rettelser i opskriften for at sikre et godt resultat, da jeg ved, at folk har haft lidt blandede erfaringer pga. forskellene på kokosmælk. Den burde være sikker nu (y)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *