Hjemmelavet cashewmælk

Hjemmelavet cashewmælk

Plantemælk er så nemt at lave selv. Og det gælder alle slags – rismælk, sojamælk, havremælk, mandelmælk, you name it! Det er billigere at lave selv, og man selv kan styre, om hvorvidt mælken skal være sødet, usødet, økologisk eller proppet med gift. Jeg foretrækker altid at lave det usødet og uden gift.

Jeg eksperimenterer tit med nye slags plante- og nøddemælk, og en dag forsøgte jeg mig så med cashewnødder. Det blev så lækkert! Det blev naturligt sødt, meget cremet og så behøvede man ikke at si det!

Det blev faktisk så cremet, at jeg nok nærmere ville kalde det fløde. Man kan selvfølgelig fortynde det med vand, hvilket også er rigtig lækkert, men hvis du lige står og skal imponere gæsterne med et sundt indspark til kaffebordet, kan jeg anbefale hjemmelavet cashewmælk! Det er dog langt fra den billigste nøddemælk, så det er nok mest til særlige lejligheder, eller hvis man som mig, køber jumbopakker af nødder i helsekosten – for ærligt, jeg drikker det altså bare rent.

Udover at smage virkelig lækkert, er cashewnødder også super sunde. De indeholder store mængder af protein samt mineralerne magnesium, jern og zink, og så er de fulde af gode og sunde fedtsyrer! Og eftersom fløden ikke skal sies, får du alle de gode næringsstoffer med, når du drikker den!

 

Sådan laver du hjemmelavet cashewmælk:

 

Ingredienser:

 

– 2 håndfulde økologiske cashewnødder

– 1 liter ml. koldt vand

 

Anvisning:

 

1. Læg cashewnødderne i blød i koldt vand i ca. 8 timer – gerne længere og gerne ved stuetemperatur.

2. Hæld cashewnødder og vand i en blender.

Cashewnødder og vand
Cashewnødder og vand

3. Blend et par minutter, til nødderne er helt opløste i vandet. Hvis der er grums i, har du ikke blendet længe nok. Mælken vil skumme lidt, men det forsvinder.

Hjemmelavet cashewmælk
Hjemmelavet cashewmælk

4. Hæld på beholder, fx en flaske til formålet. Opbevar på køl og ryst før brug. Holder 2-5 dage i køleskabet.

Du kan fortynde eller fortykke (jeps, det er et ord, jeg slog det op) mælken med vandmængden. Fx er den super lækker i smoothie med lidt mere vand i, hvilket selvfølgelig også øger mængden. Hvis du gerne vil have den ekstra cremet, hælder du blot mindre vand i.

 

Tips til servering!

Personligt drikker jeg det oftest bare rent, men du kan også hælde det i kaffe og the. Derudover kan du hælde det ovenpå jordbær eller havregryn, i smoothies, madlavning generelt eller lave milkshakes med det!

 

Hjemmelavet cashewfløde
Hjemmelavet cashewfløde

Følg mig på facebook og Instagram og få inspiration til en sund, bæredygtig og naturlig livsstil.


6 thoughts on “Hjemmelavet cashewmælk”

  • 1
    Billie Lundshøj on February 25, 2017 Reply

    Hvor køber du nødder henne ? 🙂

    synes simpelthen de er så brand dyre og bliver brugt forholdsvis ofte, så tænkte du måske kunne anbefale et sted de fås økologiske og til en okay pris.

    • 2
      NeoHippie on February 25, 2017 Reply

      Det billigste sted jeg kender, er Buy Whole Foods Online.

      Her kan du få store mængder økologiske nødder billigt (og mange andre produkter). Hvis du køber for over 1000 kr. er der gratis fragt, så det kan betale sig enten at købe et lille lager eller evt. lave en fællesbestilling med andre familier (vi har fx lavet en i min mødregruppe).

      https://www.buywholefoodsonline.co.uk/nuts-and-seeds

      Mvh. Calina/NeoHippie

  • 3
    Maria on April 8, 2017 Reply

    Hvordan opbevarer du større mængder nødder, så de bevarer holdbarheden bedst muligt? Priserne på den hjemmeside er rigtig gode, men kommer der ikke ekstra afgift på, når de bliver sendt til Dk?

    • 4
      NeoHippie on April 8, 2017 Reply

      Nej, jeg har aldrig oplevet ekstra afgift på dem.

      Jeg opbevarer dem i helt tætlukkede glaskrukker – efter bitter erfaring med møl 🙁

  • 5
    Line on July 30, 2017 Reply

    Du skriver holdbarhed 2-5 dage. Hvordan ved man om den er blevet for gammel? Lugter den er noget specielt eller klumper eller lign? Vh Line

    • 6
      NeoHippie on July 30, 2017 Reply

      Den bliver lidt sur i det først, og ændrer udseende senere. Det er ikke farligt dog, så hvis du er i tvivl, kan du lige smage en lille teske og kassere den, hvis den har ændret smag (y)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *