Sund og hjemmelavet karamelsovs med kun 2 ingredienser.

Sund og hjemmelavet karamelsovs med kun 2 ingredienser.

Denne opskrift kunne ikke være mere simpel. Den består af to ingredienser (spoiler, det er dadler og vand), og er 100% naturlig og uforarbejdet. Derudover er dadler super sunde. De har ganske vist et relativt højt kalorieindhold, men er samtidig fyldt med fibre, vitaminer og mineraler.

Personligt afskyr jeg dadler i deres oprindelige form. Jeg kan ikke klare konsistensen. Men det er ingen hindring her, for dadlerne blendes til ukendelighed. Så hvis du har det ligesom mig, må du endelig ikke lade din fobi for dadler komme i vejen!

 

Sådan laver du karamelsovs:

 

Det skal du bruge:

– 1 blender

– 1 pose økologiske og stenfri dadler (250 g)

– 2 dl. vand

 

Sådan gør du:

1. Put dadler og vand i blenderen.

Dadler og vand
Dadler og vand

2. Blend indtil du får en cremet og glat konsistens helt uden stykker. Det kan tage et par minutter, og du bliver måske nødt til at skrabe blenderens sider undervejs.

Færdig karamelsovs
Færdig karamelsovs

 

Så er den klar til servering! Med mindre du vil have den varm – så må du lige opvarme den i en gryde eller mikroovn først.

For en mere flydende konsistens, tilsæt mere vand. For en fastere, tilsæt mindre. You get the point.

Derudover kan du erstatte vandet med plantemælk – fx hjemmelavet cashewmælk eller hampemælk for en endnu mere cremet konsistens.

 

Tips til servering!

Hvordan kan du så bruge denne karamelsovs? Du kan sådan set bruge den på alle desserter, der kunne have godt af karamelsovs – fx opvarmet på is, pandekager, vafler, æblekage osv. Og så er den helt børnevenlig!

 

Følg mig på facebook og Instagram og få inspiration til en sund, bæredygtig og naturlig livsstil.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *