Hjemmelavet pekannøddemælk

Hjemmelavet pekannøddemælk

Pekannødder er ikke de mest tilgængelige nødder, så det er nok ikke den plantemælk, man laver oftest. Men de behøver ikke iblødsættes og mælken smager så lækkert og sødt, at jeg alligevel blev nødt til at lægge opskriften ud. Og derudover indeholder de fx E-vitamin, B-vitaminer, calcium, jern, magnesium, zink og selen – så de er værd at investere i, og pulpen fra mælken kan med fordel bruges i kager, så det ikke går til spilde.

 

Opskrift på hjemmelavet pekannøddemælk:

 

Ingredienser:

– 2 håndfulde økologiske pekannødder

– 1 liter vand

 

Anvisning:

1. Blend pekannødder og vand i ca. 1 minut.

2. Si evt. mælken gennem en sigte, eller gennem et rent viskestykke/stofble/nøddemælkspose for en helt fin mælk. Nyd!

 

Mælken kan holde sig 3-4 dage på køl og bør omrystes inden brug.

 

Hjemmelavet pekannøddemælk

 

Følg mig på Instagram og facebook og få inspiration til en sund, bæredygtig og naturlig livsstil.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *