Kikærtepandekager med stegte grøntsager

Kikærtepandekager med stegte grøntsager

Disse kikærtepandekager er nemme at lave, super sunde og meget børnevenlige!

De er baseret på kikærter, som er meget protein- og fiberrige, indeholder en masse vitaminer og mineraler, herunder fx jern – og så er de naturligt glutenfri, hvis man undgår det. Derudover er pandekagerne proppet med grøntsager, som er med til at give smag, men som ellers nærmest ikke fornemmes i pandekagerne. Man kan desuden sagtens skifte grøntsagerne ud med nogle andre – mit forslag her er champignon, broccoli og tomater, da det er min personlige favorit, men jeg har selv før lavet dem med fx spinat, blomkål eller kartofler. Alting kan i princippet bruges.

 

Opskrift på kikærtepandekager med stegte grøntsager

Ingredienser:

  • 5 dl. vand
  • 250 g. økologisk kikærtemel (kan fx købes her)
  • 3 fed økologiske hvidløg
  • 2 økologiske tomater
  • 150 g. økologiske champignon
  • 200 g. økologisk broccoli
  • 2 tsk. salt
  • 2 tsk. karry
  • 1 tsk. røget paprika
  • 1 tsk. bagepulver

 

Anvisning:

1. Pisk vand, kikærtemel, bagepulver og krydderier sammen i en skål.

2. Skær champignon, tomater og broccoli ud i små stykker og steg dem på en pande i ca. 5 minutter sammen med pressede hvidløgsfed – olie er unødvendigt, da champignoner afgiver meget væske ved stegning.

3. Bland de stegte grøntsager i dejen.

4. Steg små pandekager på panden ved høj varme (ca. 7-10 cm i diameter, så der er nok plads til ca. 3 stk. af gangen på panden). Vend dem efter ca. 1-2 minutter, når de er blevet gyldne. Olie er sandsynligvis ikke nødvendigt, da de ikke så let brænder fast.

5. Servér fx sammen med guacamole, ovnbagte kartofler og dressing eller en krydret linsesovs. Pandekagerne kan sagtens fryses og genopvarmes i ovn. Nyd!

 

kikærtepandekager

Følg mig på facebook og Instagram for inspiration til en sund, naturlig og bæredygtig livsstil.


8 thoughts on “Kikærtepandekager med stegte grøntsager”

  • 1
    Maria on February 22, 2017 Reply

    Hej, har du en opskift på den krydrede linsesovs du foreslå som tilbehør? Kh Maria

  • 3
    Kit Irving on February 28, 2017 Reply

    Jeg lave dem i foregårs og de er overraskende gode, især med guacamole !! De smager også godt kolde på madpakken dagen efter. Jeg skulle dog bruge lidt olie på panden, for at de ikke brændte fast. 1000 tak for en fantastisk opskrift. 🙂

    • 4
      NeoHippie on March 1, 2017 Reply

      Godt, at de kunne bruges! <3

      Ja, det kommer nok lidt an på, hvilken pande man har 🙂

  • 5
    Natascha on March 2, 2017 Reply

    Har du et forslag til hvad man kan erstatte champignonerne med? 🙂

    • 6
      NeoHippie on March 3, 2017 Reply

      Du kan i princippet bruge alle grøntsager eller andre svampe som erstatning eller blot udelade dem helt – bare vælg de grøntsager, som du selv bedst kan lide 🙂

  • 7
    Helene on March 12, 2017 Reply

    Vi har netop lavet disse, og de var super lækre. Dog var de meget flydende, hvilket gjorde det svært at styre grøntsagerne i dem – dine ser meget tykkere ud, mere som amerikanske pandekager. Tror du, at vi bare kan putte lidt mere kikærtemel i næste gang?

    • 8
      NeoHippie on March 12, 2017 Reply

      Hej Helene.

      Det kan I sagtens ja – jeg ved dog ikke, hvorfor der skulle være forskel. Har lavet den flere gange, altid med samme konsistens, netop som amerikanske pandekager. Men du kan sagtens tilføje mere mel i hvert fald, hvis de af uvis årsag bliver for tynde 🙂

      Mvh. Calina/NeoHippie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *