Nemme nøddesmåkager

Nemme nøddesmåkager

Disse nøddesmåkager er virkelig nemme at lave, og så er de super lækre, sunde og glutenfri, hvis man går op i det. Man kan bruge lige de nødder, man har lyst til og man kan erstatte chokolade med tørret frugt, så de kan varieres på rigtig mange måder.

Jeg har brugt Blackstrap-Molasses i opskriften – dette kan dog sagtens udelades. Jeg har udelukkende tilsat det for sundhedens skyld, og hvis du endnu ikke kender det, bør du lære det at kende! Det er et restprodukt fra den allerkraftigste sukkerraffinering, og indeholder derfor en masse af den næring, som er blevet fjernet fra sukkerrørerne i forbindelse med sukkerproduktion – dvs. den næring, som raffineret sukker IKKE indeholder. I 100 g. Blackstrap-Molasses er der fx 760% af det anbefalede daglige tilførsel (ADT) af calcium, 736% ADT af jern, 1000% ADT af Chrom og 390% ADT af kobber.

Blackstrap-Molasses smager sødt, en anelse bittert og lidt lakridsagtigt. Jeg er begyndt at spise en lille smule dagligt i fx smoothies, bananis og i bagning. Det kan købes i dvs. helsekostforretninger fysisk eller online. Der findes både almindelig melasse og blackstrap-molasses (som ikke har et præcist oversat navn). I den almindelige melasse er mineralindholdet lidt lavere, men stadig meget højt.

MEN hvis du ikke lige har Blackstrap-Molasses, skal det ikke afholde dig fra at lave disse nøddesmåkager – jeg har lavet dem masser af gange uden, og de smager mindst lige så godt!

 

Opskrift på Nøddesmåkager

 

Ingredienser:

(Ca. 10 små nøddesmåkager)

 

– 200 g. økologiske nødder (fx 100 g. mandler og 100 g. valnødder – men hvad end du foretrækker, har selv lavet dem på efterhånden alle slags nødder)

– 1/2 dl. økologisk ahornsirup

– 50 g. økologisk mørk chokolade eller tørret frugt (fx rosiner), hvis man hellere vil have det. Kan også helt udelades.

– 1 tsk. økologisk Blackstrap-Molasses/melasse (kan sagtens udelades)

 

Anvisning:

1. Tænd ovnen på 175 grader.

2. Hak nødderne meget fint.

3. Bland de hakkede nødder med ahornsirup og evt. blackstrap-molasses, til det er en samlet klistret masse.

4. Hak chokoladen i små stykker og bland i/blandt tørret frugt i.

5. Form 10 små kugler af dejen med hænderne og placer dem på en bageplade.

6. Mas forsigtigt kuglerne flade med håndfladerne.

6. Bag i 15 minutter og lad køle af til de stivner. Nyd!

 

nøddesmåkager

 

Følg mig på Instagram og facebook og få inspiration til en sund, naturlig og bæredygtig livsstil.


2 thoughts on “Nemme nøddesmåkager”

  • 1
    Christina on December 24, 2016 Reply

    Hej.
    Jeg har lavet kagerne her og de smager fantastisk! Jeg har forsøgt at finde backstrap molasse men er ikke sikker på det er det rigtige. Min lokale øko købmand havde det her http://www.naturkost-odense.dk/mobile/product_info.php?products_id=5019
    Kan det bruges? 😊

    • 2
      NeoHippie on December 26, 2016 Reply

      Godt du kunne bruge dem!

      Blackstrap Molasses og melasse (som du henviser til), er nogenlunde det samme. Forskellen er, at Blackstrap Molasses udvindes af den allerkraftigste raffinering af sukkerrør og -roer, hvorfor der er et endnu højere næringsindhold af div. mineraler i. Så begge dele kan sagtens bruges, men Blackstrap er klart sundest. Det er dog også betydeligt sværere at finde!

      Jeg køber det selv i Astrid og Aberne på Frederiksberg, og det er jo desværre lidt langt fra Odense :/
      Du kan evt. forhøre dig i Naturkost, om de mon er villige til at bestille det hjem, som Astrid og Aberne har gjort. Mærket de forhandler hedder Meridian (se produktet her). Alternativt kan du sagtens bruge almindelig melasse eller bare udelade det i opskriften.

      Mvh. Calina/NeoHippie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *