Om NeoHippie

Om NeoHippie

Hvad er en NeoHippie?

Begrebet neo betyder fornyelse, så en neohippie er en moderne hippie.

I 60’erne opstod hippierne som en modreaktion på, hvad de syntes, der var galt med samfundet. De var mennesker, som gik ind for kærlighed og fred. De var gerne antimilitaristiske, imod vold og for kærlighed, og udsprang bl.a. som en reaktion på Vietnamkrigen.

I vores samfund i dag er det nogle andre ting, der er i fokus. Jordens ressourcer er ved at være brugt op, mennesker i den vestlige verden synes længere væk fra naturen end nogensinde, og resultatet er bl.a. livsstilssygdomme, stress og depressioner i massevis.

Som neohippie har jeg værdier, som går imod denne negative udvikling af samfundet, og træffer mine valg i tråd med de værdier.

 

Jeg vil passe på vores jord

– så jeg træffer et bevidst valg om at leve naturligt, vegansk og bæredygtigt.

Jeg ønsker, at min datter vokser op og føler sig tryg, hørt og elsket

– så jeg træffer et bevidst valg om at følge mine moderinstinkter og give hende al den kærlighed, der falder mig naturligt.

Jeg vil gerne have, at vi i min familie skal leve længe og være sunde og raske

– så jeg træffer et bevidst valg om at spise grønt og leve i tråd med naturen.

Jeg går ind for, at man bør hjælpe hinanden

– så jeg træffer et bevidst valg, om at gøre alt hvad jeg kan for selv at hjælpe andre.

For at kunne træffe bevidste valg, skal man sætte sig grundigt ind i tingene. Jeg er konstruktivist og undersøger emner grundigt, før jeg tager stilling til dem, og jeg udfordrer mig selv dagligt i egne og andres fordomme og idéer. Jeg er ikke perfekt, og vil altid gerne lære mere og gøre det bedre.

Hvem er jeg?

545196_10151627598857123_1599678352_n

Jeg hedder Calina, er 27 år og bor i København med min mand Benjamin og vores datter Aston fra 2014 – og vores søn Anakin fra februar ’17.

Jeg, ligesom min mand og mine børn, er veganer, og jeg har været det siden 2011. I praksis betyder det at jeg, så vidt det er muligt, undgår alle animalske produkter – både i min kost, beklædning og i husholdningen. Derudover forsøger jeg at undgå at støtte foretagender, som bidrager til dyrs lidelse – herunder fx zoologiske haver, virksomheder der benytter dyreforsøg mm. – og jeg forsøger at leve så bæredygtigt og miljørigtigt som muligt!

Derudover er jeg uddannet sygeplejerske. Jeg har arbejdet med personer med livsstilssygdomme, traumatiske hjerneskader, udviklingsforstyrrelser, psykiske sygdomme og spiseforstyrrelser. Dette både frivilligt, i forbindelse med mit studie og som job ved siden af og inden studiet. Denne erfaring har været med til at åbne mine øjne for den måde, vi mennesker lever på i dag, og hvad det gør ved os.

Jeg ønsker at vide alt om de områder, jeg brænder for – både fagligt og personligt.

Om NeoHippie.dk

Jeg startede denne blog, fordi jeg begyndte at gøre tingene anderledes end de fleste. Jeg opdagede hurtigt, at det faktisk gjorde min hverdag sundere, lykkeligere, nemmere og billigere. Og nu vil jeg så dele mine tanker og mine konkrete forslag til, hvordan man kan implementere disse ting i en travl hverdag.

Så bloggen vil rumme alt omkring, hvad det indebærer at være en neohippie – dvs. en person, der aktivt forsøger at ændre verden til det bedre.

flowers-bright-facebook-cover-timeline-banner-for-fb1