Peanut Butter Chocolate Chip Nice Cream

Peanut Butter Chocolate Chip Nice Cream

Denne opskrift er den lækreste på bloggen hidtil! Godt nok med skarp konkurrence fra min opskrift på Pina Colada Smoothie, men da denne har nyhedens interesse, er det min favorit i øjeblikket. Jeg har spist denne Peanut Butter Chocolate Chip Nice Cream hver dag i en uge nu, både til morgenmad, frokost og serveret den som dessert til gæster – og det er et hit!

 

Peanut Butter Chocolate Chip Nice Cream

(1-4 personer – ja, det ser mystisk ud – jeg spiser den hele selv, men jeg er i træning – den kan i princippet godt deles over i helt op til  4 portioner, hvis man har gæster og godt kan styre sig).

 

Ingredienser:

– 6-7 frosne økologiske bananer, skåret i mindre stykker

– 2 spsk. økologisk peanutbutter (uden tilsat olie og sukker)

– 1-2 dl. økologisk plantemælk (jeg blender bare 1 dl. havregryn med 1 dl. vand inden jeg tilsætter resten af ingredienserne til blenderen = havremælk)

– 2 spsk. økologisk kokossukker (kan udelades, men giver en lækker karamelsmag, og så indeholder kokossukker fx zink, jern og B-vitaminer)

– 50 – 100 g. økologisk mørk chokolade, hakket

 

 

Anvisning:

1. Tilsæt 1. dl. plantemælk, peanutbutter, frosne bananer og kokossukker til blenderen og blend indtil isen er helt cremet og uden klumper. Tilsæt evt. en smule mere væske, hvis blenderen har svært ved at køre rundt. Men jo mindre væske, jo fastere en is – så prøv evt. at rør rundt nogle gange og blend videre undervejs.

2. Tilsæt hakket chokolade og hæld i en skål. Servér og nyd!

3. Hvis du har tilsat for meget væske, og isen er blevet for flydende, så bliver det også til en super lækker milkshake!

 

 

peanut butter chocolate chip nicecream

Peanut butter chocolate chip nicecream

 

Følg mig på Instagram og facebook for mere inspiration til en sund, naturlig og bæredygtig livsstil.


8 thoughts on “Peanut Butter Chocolate Chip Nice Cream”

  • 1
    Maj-Brit Jensen on September 22, 2016 Reply

    Hvilken penutbutter og hvilken dadler vil anbefale. Synes at det er lidt af en jungle at finde ud af. ☺

    • 2
      NeoHippie on September 22, 2016 Reply

      Hej Maj-Brit.

      Personligt synes jeg ikke, at der er den store forskel på peanutbutter og dadler – så længe det er økologisk.

      Jeg bruger oftest grov peanutbutter fra GreenChoice eller Machanel – men hvad end, du finder er fint – så længe det er uden tilsat sukker og olie (kan du læse i ingredienslisten).

      Dadler bruger jeg oftest tørrede fordi de er langtidsholdbare, men friske kan i princippet som regel også bruges 🙂

  • 3
    Janni on May 26, 2017 Reply

    Åh, har netop lavet og spist denne fantastiske dessert. Er ny veganer, og det er så bekræftende når man støder på skønne alternativer, som rent faktisk smager bedre samtidig med det åbenlyse ift. tunge sukkerfyldte sager. TAK for en virkelig god og inspirerende blog.

    • 4
      NeoHippie on May 31, 2017 Reply

      Dejligt, at den kunne bruges! <3

  • 5
    Lotte on November 21, 2017 Reply

    Hvor kan jeg købe kokos sukker henne?

    • 6
      NeoHippie on November 22, 2017 Reply

      Det kan købes i næsten alle større supermarkeder og i helsekostforretninger 🙂

  • 7
    Christina on February 10, 2018 Reply

    Hvor på bloggen gemmer du denne macadamia soft ice cream opskrift, som du har lagt op på din insta.? Jeg synes jeg har været bloggen igennem 🙂 Super inspirerende blog!

    • 8
      NeoHippie on February 10, 2018 Reply

      Tak, det er jeg glad for, du synes 😀

      Den er en variation af denne opskrift:

      http://neohippie.dk/peanut-butter-nice-cream-med-kakao-twirl/

      Jeg varierer altid min is udfra samme basisopskrift (se guide her) og i den med macadamia havde jeg bare tilsat et par spsk macadamiasmør, vaniljepulver og en smule kakaopulver og plantemælk. Meget ala min opskrift med peanutbutter 🙂

      Mvh. Calina/NeoHippie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *