Proteinpesto med persille

Proteinpesto med persille

(ENGLISH RECIPE BELOW)

Jeg har netop luret, hvordan jeg linker fra Instagram-stories til min blog, så det vil jeg begynde at gøre fremover, når det er relevant  – som fx nu. Efter jeg på Instagram (hey, følg mig på instagram) postede nogle billeder af en ny pesto, jeg er begyndt at lave, bad flere om opskriften – så her er den! Super sund og rig på uforarbejdede planteproteiner, vitaminer, mineraler og fedt fra sunde uforarbejdede råvarer i stedet for olie. Jeg bruger den gerne til at liste bælgfrugter i mine børn, da særligt Aston ikke vil røre dem ellers – men denne pesto spiser hun gladeligt, særligt ovenpå pasta.

Er du ny i det veganske køkken er det sikkert fristende at spørge mig, om man ikke kan lave den uden gærflager – men lad være det med. Gærflager smager fantastisk og er super sunde. Så lær dem hellere at kende med det samme, veganer eller ej. De kan købes i helsekostforretninger eller på greenos.dk og kan fx også bruges som super sundt pastadrys, meget gerne blendet med nødder og en smule salt – eller fx i denne super lækre opskrift på grønkålschips fra Minimalist Baker.

Derudover har jeg, som jeg ofte gør, ladet det være åbent, om man bruger bønner, linser eller quinoa, for det har ingen betydning overhovedet – ligesom det ikke betyder noget, om linserne er grønne, røde eller gule, og man kan også bruge flækærter eller andet lignende. Opskriften er mere ment som en guide, og persille kan også erstattes med basilikum og cashews med andre nødder, hvis man foretrækker. Denne sammensætning er bare min favorit i øjeblikket.

Jeg får desuden rigtig mange anmodninger om også at oversætte bloggen til engelsk, og det kommer ikke til at ske foreløbig, da jeg ikke har tiden. Men jeg vil begynde at sætte den engelske opskrift alene ind i bunden fremover.

 

Proteinpesto med persille

Ingredienser:

 • 75 g. persille
 • 1 spsk. pinjekerner
 • 40 g. cashewnødder
 • 2,5 dl. kogte linser, bønner eller quinoa
 • 3 store spsk. gærflager (jeg kan anbefale dette mærke)
 • 1 stor spsk mørk tahin
 • Saften fra en halv citron
 • 3 fed hvidløg
 • Vand
 • Salt og peber

 

Sådan gør du:

 1. Tørrist pinjekernerne på en pande til de er let brunede
 2. Tilsæt alle ingredienser til en foodprocesser undtagen vand. Blend indtil pestoen er cremet og glat, og tilsæt en smule vand undervejs efter behov.
 3. Smag til løbende med salt og peber.

Tip!

Spis fx på pasta og kartofler eller i sandwiches. Holder et par dage på køl.

 

 

Følg mig på Instagram og facebook for inspiration til en sund, naturlig og bæredygtig livsstil.

 

ENGLISH RECIPE:

Protein rich parsley pesto

Ingredients:
 • 75 g. of parsley
 • 1 tbsp of pine nuts
 • 40 g. cashews
 • 1 cup of boiled lentils, beans or quinoa
 • 3 large tbsp of nutritional yeast
 • 1 tbsp of tahini
 • The juice from half a lemon
 • 3 cloves of garlic
 • Water
 • Salt and pepper
Instructions
 1. Roast the pine nuts on a dry pan until they are golden.
 2. Add all of the ingredients to a food processor, except from water. Blend until the pesto is creamy and add a bit of water as needed during.
 3. Add salt and pepper as you wish – I used 1 tsp of salt and half a tsp of freshly ground pepper.
Tip!

Eat e.g. with pasta, potatoes or in sandwiches.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *