Rabarbermilkshake

Rabarbermilkshake

Jeg er medlem af Københavns Fødevarefællesskab, hvor jeg hver uge køber en stor pose med økologiske og lokalt dyrkede grøntsager i sæson og uden emballage. Det er super billigt og bæredygtigt, men man bestemmer så ikke selv, hvad der er i posen. Det er intet problem for en garvet veganer som mig – jeg skal nok finde på noget at bruge dem til uanset hvad. Men de sidste mange uger, har der bl.a. været en masse rabarber med næsten hver gang.

Jeg elsker rabarber, men min kreativitet er ved at slippe op og det er endnu ikke lykkes mig at lave en sund rabarbercrumble. Så derfor fandt jeg på noget nyt – jeg lavede en hurtigt improviseret milkshake ud af nogle af dem, og det blev super lækkert!

Rabarbermilkshake

(Et stort glas)

Ingredienser:

– 3 stilke økologiske rabarber

– 2 modne økologiske bananer, skal fryses

– 1 tsk. ren økologisk vaniljepulver

– 2,5 dl. økologisk plantemælk – fx hjemmelavet nødde- eller havremælk (det er super nemt, blend en håndfuld nødder/havregryn/hvad end du vil lave mælk af med 2,5 dl. vand)

– Evt. lidt økologisk ahornsirup for ekstra sødme

 

Anvisning:

1. Frys bananerne uden skræl mindst 4 timer før brug.

2. Skær rabarberstilkene ud i små stykker og kog dem i et par minutter. Hæld vandet fra og lad dem køle af (evt. med koldt vand).

3. Blend rabarberstykkerne, de frosne bananer, vaniljepulver og din valgte plantemælk til der ikke er nogle klumper.

4. Smag evt. til med ahornsirup for ekstra sødme. Drikkes med det samme!

 

Rababar

Følg mig på Instagram og facebook for inspiration til en sund, bæredygtig og naturlig livsstil.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *