Hvorfor jeg bruger slynger i stedet for barnevogn og klapvogn

Hvorfor jeg bruger slynger i stedet for barnevogn og klapvogn

Jeg bruger aldrig barnevogn eller klapvogn til hverken min datter Aston eller min nyfødte søn Anakin. Vi havde en barnevogn i starten med Aston – en rigtig fancy en endda, som var med drejehjul, uden kemikalier og kunne transformeres til klapvogn. Den samme som Kronprinsesse Mary endda (fortalte sælgeren mig meget stolt). Jeg fik den anbefalet alle vegne fra og blev forsikret om, at det var yderst vigtigt at investere i en dyr barnevogn af god kvalitet, da den er fuldstændig uundværlig og et værktøj, man bruger dagligt. Den stod så pænt i vores barnevognsskur i 10 måneder, og jeg rørte den stort set aldrig, indtil jeg endelig satte den til salg.

Jeg gad den ikke. Aston gad den ikke. Den var stor og klodset (hvis jeg skal være fair – det var uden tvivl den mindste på markedet, det var et kriterie for mig, da jeg valgte den), men den var stadig for stor til at manøvre mig let rundt i 5A. Den var stadig for stor på de små og overbefolkede fortove, hvor den blokerede og irriterede folk, der prøvede at komme forbi. Og så var den grim. Den lignede en kæmpe North Face-regnjakke. Igen på trods af, at jeg virkelig ledte efter en pæn en af slagsen.

Men vigtigere endnu – Aston gad hverken sidde eller sove i den, og da jeg er modstander af søvntræning, havde jeg ingen planer om at presse hende til det. Jeg fik derfor overtalt Benjamin til at vi skulle sælge den, så nogle andre kunne få glæde af den, og vi kunne få lidt penge på opsparingen.

Men hvad gør jeg så? Jeg sidder ikke derhjemme, blot fordi jeg ikke har vogne at transportere mine børn i – tværtimod. Jeg har dem tæt til mig i en slynge, og kan derfor let komme rundt, præcist som før jeg fik børn.

Aston i fastvikle
Aston i fastvikle

Hvad er en slynge?

En slynge er et samlet begreb for de redskaber, der findes, til at bære sit barn. Der findes mange typer, og hver har sine fordele og begrænsninger.

Man kan få de mest ‘autentiske’, der blot består af ét langt stykke stof, som man binder. De kaldes fast- eller strækvikler, og er mine klare favoritter! De har stor fleksibilitet, så man kan amme i dem, have barnet foran, på ryggen, på hoften. Og så sidder de så godt, at man ikke bliver træt i ryggen, ikke engang på lange ture. De fås i alle farver og mønstre, og med udførlige bindevejledninger – også til tvillinge- og tandembæring. Slynger bruges også på neonatalafdelinger, da det giver de optimale betingelser for barnet at være hud mod hud hos forældrene. Strækvikler er til børn under 5-8 kg. og fastvikler er til alt større end det.

Amning i fastvikle
Amning i fastvikle

Så kan man få ringslynger, som er i samme dur, men er lidt lettere lige at tage på og placere barnet i, da de ikke skal bindes og de er nemme at amme i. De er til gengæld lidt mindre komfortable på længere ture – synes jeg.

Min veninde Sera ammer sin søn i en ringslynge.
Min veninde Sera ammer sin søn i en ringslynge.

Der findes også Mei Tais eller VikleTais, som er en kombination af en vikle og en bæresele. Det er et stykke stof, der er syet som en sele, men med snore, der skal bindes i stedet for spænder. De er mere fleksible end seler, men lidt mindre komfortable end slynger. Efter min mening.

Og udover slynger kan man selvfølgelig også få de deciderede bæreseler (det er gerne mændenes favorit) med spænder, og som er forsyet og kan strammes ind efter størrelse. De er lette at bruge, men lidt hårdere for ryggen og har ikke særlig stor fleksibilitet, og det kan fx være svært at amme i dem eller at have barnet på hoften. Der findes dog rigtig mange dårlige bæreseler – både for ryggen og for barnet. Det er derfor vigtigt at vælge en, der er ergonomisk korrekt for barnet, komfortabel og aldrig have barnet udaf (det er stressende for barnet og dårligt for hofterne). Hold dig derfor langt væk fra BabyBjörn! Jeg kan anbefale ErgoBaby!

Benjamin med Aston i sele.
Benjamin med Aston i sele.

Og så findes der en masse variationer af disse – fx t-shirts med indbyggede slynger, ‘snyde’slynger, der er lettere at bruge osv. Jeg har lidt af hvert, da det er rart med afveksling til forskellige anledninger, men jeg bruger som oftest blot min fastvikle.

Når jeg har Aston i slynge, er hun helt tryg og rolig og falder i søvn i løbet af 5 minutter.

 

Hvad er fordelene ved slynger?

I den vestlige kultur er det normen at lægge børnene meget fra sig. Folk lægger dem fra sig i tremmesenge, barnevogne, autostole og kravlegårde, og opfører sig i bund og grund som om vi var rededyr – som fx kattedyrene, der lader deres børn ligge, mens de er ude og skaffe mad. Men hvis vi ser på vores tætteste artsfæller, aberne, kan vi se, at de faktisk bærer rundt på deres unger – og det burde vi også!

Fordelene ved slynger er rigtig mange! Her har jeg listet de vigtigste:

 

– Tæt kropskontakt

Et lille spædbarn kommer fra livmoderen, hvor det har ligget tæt og trygt omsluttet. Når det kommer ud, er det tryggeste derfor at ligge tæt på mor eller far, og opleve de samme bevægelser og lyde som inde i livmoderen. Undersøgelser viser fx at kropskontakt regulerer vejrtrækning, hjertefrekvens og fordøjelse hos den lille – og stimulerer mælkeproduktionen hos moderen. Derudover nedsætter det også risikoen for en fødselsdepression hos moderen.

 

– Mindre gråd og bedre søvn

Børn der bæres meget, græder halvt så meget, som børn der ikke gør. Det resulterer i mindre stressede børn og forældre. Derudover sover børn i slynge gerne længere og kan ofte sove overalt.

 

– Det er den bedste stimulation

I vores kultur er normen blevet, at babyer skal cirkusunderholdes. Dvs. at de skal sidde, gerne i et rum for sig, med farvestrålende Fisher Price- eller Lamaze-legetøj for at blive stimulerede. Ja, for før Lamaze blev opfundet, blev børn nemlig ikke stimulerede. Hvor er vi heldige at der findes masseproduceret legetøj.

Jeg er selvfølgelig ikke imod legetøj. Men børn i slynge bruger meget tid på at være stille og opmærksomme, hvilket giver de bedste forudsætninger for indlæring og udvikling af sproglige og sociale evner. De bliver inddraget i alle hverdagsaktiviteter og samtaler, fremfor at sidde alene på gulvet eller i en barnevogn.

 

– Godt for motorikken

Når barnet bliver båret, er det i konstant bevægelse, hvilket fremmer hjerneudviklingen. Det indre øre stimuleres, hvilket fremmer balancen og den motoriske udvikling. Derudover hjælper bevægelsen til at luft passerer nemmere og hurtigere gennem tarmsystemet, hvilket hjælper mod ondt i maven.
Derudover mindsker slyngebæring risikoen for fladt baghovede eller skævt kranie, da barnet tilbringer mindre tid på ryggen.

 

– Det er praktisk og hyggeligt 

Det gør hverdagen så meget nemmere! Man får hænderne frie til at ordne ting, mens barnet samtidig opfyldt sit behov for nærhed og tryghed. Man kan amme i den, både på farten og derhjemme, hvis man ikke vil/har tid til at sidde stille. Man behøver aldrig at vente på, at der kommer en bus med plads til barnevognen. Man kan bedre beskytte sit barn, og behøver ikke at holde øje med, hvordan barnet har det dernede i vognen. Og så er det ekstra praktisk, hvis man har flere børn, da man så har hænderne frie til de større søskende, mens barnet tager en lur i slyngen.

 

Hvor skal de så sove?

Mange børn i Danmark sover i barnevogn eller klapvogn, så mange har svært ved at forestille sig, hvor børnene dog skal sove, hvis man har fravalgt disse. Men i mange andre kulturer ville man aldrig lade børnene sove i en vogn for sig og der kommer flere og flere forældre, som fravælger barne- og klapvogn – så det kan sagtens lade sig gøre!

Da Aston var yngre, sov hun enten i slyngen, i min favn, i vores fælles seng/sofa eller hvor end vi nu var – fx i folks sofa, på et tæppe på græsset eller lignende. Slyngebørn er gerne vant til at sove mange steder, og er derfor sjældent så sarte med søvnen.

Nu hvor hun er større, sover hun som regel stadig i vores fælles seng, på et tæppe udendørs (hvis vejret er til det selvølgelig) og en sjælden gang i viklen. Hvis vi er hjemme hos folk om aftenen, sover hun i deres seng.

Aston sover på tæppe i græsset i skyggen af et træ.
Aston sover på tæppe i græsset i skyggen af et træ.
Aston tager en lur i fastviklen, mens vi er på farten.
Aston tager en lur i fastviklen, mens vi er på farten.

Hvad når der er koldt udenfor?

Det er der mange løsninger på! Ligesom man kan købe et hav af barnevognsudstyr, kan man også købe slyngeudstyr – herunder slyngecovers, slyngejakker m.m.

Man kan selvfølgelig også sagtens slynge barnet i flyverdragt, men alternativt kan en slyngejakke/trøje eller et cover mod kulde og/eller regn være nyttigt.

Frostvejr, men Aston sover varmt og godt i fastviklen i lidt ekstra tøj og inde i min slyngesweater. Jeg har åben jakke på udenover.
Frostvejr, men Aston sover varmt og godt i fastviklen i lidt ekstra tøj og inde i min slyngesweater. Jeg har åben jakke på udenover.

Hvad så når de bliver større?

Man kan sagtens bære børnene, når de er 2-3-4 år – så længe de har brug for at blive båret. Om det er tungt afhænger af tilvænning og en god binding i en god slynge. Aston vejer nu 13 kg., og når jeg har hende i fastviklen, kan jeg slet ikke mærke det og kunne gå i timevis uden problemer.

Det gør vi dog sjældent – vi cykler de fleste steder hen og ellers går hun meget selv. Men nogle gange er det praktisk, enten hvis hun skal sove på farten, hvis hun bliver træt i benene eller hvis jeg lige skal have hænderne fri.

Aston i fastviklen på loppemarked.
Aston i fastviklen på loppemarked.

Hvordan gør man med to børn?

For nyligt har vi så fået endnu et barn, Anakin. Dette gør praktisk talt ingen forskel. Aston er stor nok til at gå selv stort set hele tiden. Såfremt hun bliver træt i benene, bærer jeg hende på hoften, skuldrene eller også bærer jeg dem begge samtidig (tandembæring). Da jeg har båret Aston hver eneste dag, er jeg vant til vægten. Hvis både min mand Benjamin og jeg går tur med dem, har vi nogle gange et barn i slynge hver, hvis Aston bliver træt i benene.

Skal man vælge en af delene?

Selvfølgelig ikke. Der er sikkert mange fordele ved en barnevogn eller en klapvogn, hvis man er til det, og dem kan man da selvfølgelig fint benytte. Men selvom man er tilhænger af vogne til børn, kan man sagtens kombinere det med slyngebæring. Man kan fx altid have en slynge med i barnevognen, så barnet kan komme op og sidde, hvis det græder eller trænger til nærhed. Eller man kan nøjes med barnevognen til lange ture, og så bruge slyngen til indkøb eller når man skal med bus.

Det afhænger selvfølgelig af præferencer og den enkeltes hverdag.

Men man kan også klare sig helt uden barnevogn eller klapvogn, hvis man har lyst til det. Det gør vi og mange fra min mødregruppe, og jeg ville ønske, at der var nogle der inden fødslen havde fortalt mig, at en barnevogn IKKE var obligatorisk, så vi ikke havde brugt penge og tid på den, og så havde jeg fra starten båret Aston, hvilket unægteligt ville have gjort de første måneder efter fødslen lettere.

Uanset hvad, kan jeg kan anbefale at vente med at købe barnevognen, til man ser, om det reelt set er et behov. Invester i en billig strækvikle inden fødslen og brug den i starten i stedet for barnevognen, hvor barnet alligevel udelukkende har behov for kropskontakten. Så kan man altid købe barnevognen senere, hvis man har lyst.

 

Læs mere om slynger her:

Hvis du er blevet interesseret i slynger, kan du læse mere og købe dem på følgende links:

Facebook-grupper, fx

Slynger.dk – En hjemmeside med mulighed for at læse mere om de forskellige typer slynger, finde bærevejledninger og købe sin egen slynge.

Mamaslife.dk – En hjemmeside med en masse information om baggrunden for og fordele ved slynger og mulighed for køb af forskellige typer slynger og udstyr.

Slyngevejlederen.dk – Ligesom de ovenstående, er det en hjemmeside med en masse information, vejledninger og køb af slynger.

Tidsel.dk – En webshop, hvor du kan købe slynger + slyngeudstyr og læse om slyngevalg til de forskellige aldre og formål.

 

En blid start – for dig og dit barn – af Jane Thoning Callesen. En super bog om Attachment Parenting/ifavn, herunder fordelene ved tæt kropskontakt. Her inddrager hun forskning i slyngebæring vs. barnevogn, og dokumenterer dermed uddybende de fordele, der opleves ved slyngebæring.

 

Som slyngebarn er det kun naturligt, at Aston slynger sine dukker i stedet for at bruge dukkevogne.
Som slyngebarn er det kun naturligt, at Aston slynger sine dukker i stedet for at bruge dukkevogne.

 

Følg mig på facebook og Instagram og få inspiration til en sund, bæredygtig og naturlig livsstil.


14 thoughts on “Hvorfor jeg bruger slynger i stedet for barnevogn og klapvogn”

 • 1
  Rebecca on August 2, 2016 Reply

  Hvor er din hvide vikle med de røde striber fra? Den er super fin 😊

  • 2
   NeoHippie on August 3, 2016 Reply

   Den er fra Mamaslife og er vildt blød og lækker – og endda en af de billige!

   Jeg ved ikke, om de sælger den fra ny længere – jeg fandt den gratis i en freecycle-gruppe og har en veninde, som fandt den på ReShopper. Så tror sagtens, at du kan finde den brugt (y)

 • 3
  Anette on August 28, 2016 Reply

  Hej.
  Jeg er igang med at undersøge viklemarked, jeg tænker lidt at starte med en strækvikle og så gå over til en fastvikle, men der er jo så mange mærker, og mine veninder som vikler taler godt om forskellige mærker, men som også er i den dyre ende. Jeg har prøvet lidt at google, hvad man skal vælge, men folk har jo forskellige mærker som deres favorit. Vil derfor høre, om du ikke kunne have lyst til at lave en anmeldelse på de forskellige mærker, du har (hvis de da er forskellige)?

  • 4
   NeoHippie on August 29, 2016 Reply

   Hej Anette.

   Ja, vikler kan være lidt af en jungle.

   Jeg kunne godt lave anmeldelser, men modsat mange andre viklemødre, har jeg ikke selv så mange forskellige vikler faktisk og går ikke meget op i mærker – så jeg er nok ikke den mest oplagte til det.

   Men jeg kan da kort fortælle, at jeg primært vælger efter materiale, pris og mønster.

   Jeg undgår silke, uld og andre animalske materialer, samt kunststoffer, og går derfor primært efter 100% bomuld, men kunne også finde på at vælge hamp – det er dog ofte lidt mindre blødt, men mere bæredygtigt i produktionen. Der findes nogle lækre og meget dyre vikler derude, men de bærer ikke nødvendigvis barnet bedre end de billige. Det der gør den største forskel med vikler er faktisk, at de er gået godt til. Køb derfor hellere en brugt, da de nærmest altid er blødere og lækrere end de nye.

   Jeg har 3 vikler fra 300-700 kr. i prisklasse – dvs. ingen af de meget dyre vikler, men min yndlingsvikle er faktisk min aller billigste vikle. Den er i bomuld og fra Mama’s LIFE og jeg har fået den gratis brugt, hvor den var godt gået til gennem flere år og er derfor ekstremt komfortabel og blød. Men fra ny koster den kun 300 kr.

   Så mit bedste råd er at vælge en brugt vikle, som du synes er flot – så du har lyst til at bruge den og så den er gået til. Så vil den være nemmere at binde. Og så at glemme hele mærkejunglen – alles favoritter er gerne dem, som de selv lige bruger, men i sidste ende er det vigtigste, at du er glad for den. Og alle mærker laver gode og funktionelle vikler – specielt hvis du vælger en i ordentlig materiale, som fx bomuld 🙂 Og med mindre du er meget under- eller overvægtig, skal du bare købe en standardstørrelse (6). Alt andet er kun for viklenørder, som går meget op i at lave avancerede bindinger osv., fordi de synes, det er sjovt. Hvis det blot er for at bære, er det ikke så kompliceret.

   Mht. strækvikle er det ikke en jungle. Der findes ikke så mange slags – de kan kun bindes på en måde og findes som regel kun i én type. Køb hvad end du finder 🙂

   Mvh. Calina/NeoHippie

 • 5
  Anna on October 26, 2016 Reply

  Min datter er lige blevet 1 år, vi har kun slynget hende ganske lidt og dette er for mange måneder siden.. Men jeg har stor interesse i det her med, at gøre det nemmere at komme rundt.. Tror du, at det er for sent at begynde at vikle? Jeg er klar over at mange ting kan spille ind på dette… Men måske har du erfaring fra andre eller noget.
  Bh Anna

  • 6
   NeoHippie on October 27, 2016 Reply

   Det er bestemt ikke for sent – jeg har haft stor glæde af viklen fra Aston var 1-2 år og kender flere, som først er gået i gang, da barnet var over 1,5 år.

   Det kan være sværere at vænne barnet til at sidde i slynge, hvis det ikke er vant til det. Nogle børn er dog vilde med det alligevel, selvom det er nyt. Men hvis din datter ikke bryder sig om det først, kan du prøve at vænne hende langsomt til det ved korte ture med armene fri evt. 🙂

   Mvh. Calina/NeoHippie

 • 7
  Tina on December 5, 2016 Reply

  Hvor ser slyngesweateren god ud! Hvor er den fra? =)

 • 9
  Maria on February 22, 2017 Reply

  Hej Calista
  Jeg ved ikke hvor jeg lige skal skrive det er spørgsmål, men tænker at, det her indlæg måske er meget fint parallel 🙂
  Jeg har tænkt på, siden I fik Anakin, hvordan du/I kommer rundt. Kan se I allerede har været på papirøen og Østerbro, og bare tanken om det med en nyfødt og en 2-årlig gør mig mega stresset 🙁
  Fordi inden Anakin kunne jeg forstå i cyklede meget, men hvad nu? Kan du have Anakin og Aston alene med på en længere tur (fx papirøen), og hvordan foregår det lige?
  Jeg spørger fordi jeg godt selv kunne tænke mig at blive bedre til at komme ud af vores comfort-zone på Nørrebro, men bliver altid lidt stresset ved tanken 😉
  Kh Maria

  • 10
   NeoHippie on February 22, 2017 Reply

   Hej Maria.

   Ja, vi tager allerede rigtig meget ud med begge børn, både sammen med Benjamin og jeg tager dem også ud alene.

   Når Benjamin er med, har han gerne Anakin i slynge og Aston går så enten selv, sidder på mine skuldre eller er i slynge hos mig (evt. en kombi, dvs. at hun går selv og kommer op, hvis hun bliver træt). Hvis vi skal på længere ture, tager vi offentlig transport med Anakin i slynge og Aston i hånden.

   Når jeg har dem med ude selv, har jeg selvfølgelig Anakin i slynge på maven. Hvis vi skal rundt i nærområdet, går Aston selv (og nogle gange tager jeg hende op på hoften ved siden af Anakin fx over lyskryds). Hvis vi skal på længere ture, tager vi offentlig transport. Når Anakin er i slynge, har jeg armene frie til Aston, så det giver det samme, som hvis jeg ikke havde ham med. Hvis han skal ammes, sætter jeg mig bare ned, tager ham ud af slyngen og ammer ham, der hvor vi nu befinder os (toget, bussen, en bænk, hvor end). Aston sidder ved siden af og snakker med mig imens.
   Jeg har også planer om at øve tandembæring snart, hvor jeg kan have Aston på ryggen og Anakin på maven samtidig. Aston kan gå meget selv, men i tilfælde af hun bliver træt, ville det være rart, lige at kunne tage hende op også 🙂

   Det fungerer helt fint, og er overraskende nemt, da Anakin jo blot er i slyngen uanset hvad. Så det er egentlig næsten det samme som før, bortset fra at jeg ikke kan cykle nu, hvilket jeg virkelig savner! Hvis vi stadig bor i København til den tid, får vi forhåbentlig råd til en brugt Christianiacykel, når Anakin bliver stor nok til at sidde ved siden af Aston i sådan en.

   Håber du kunne bruge mine svar 🙂

   Mvh. Calina/NeoHippie

 • 11
  Maria on February 23, 2017 Reply

  Hej igen Calina (og undskyld jeg fik skrevet forkert tidligere…)

  Jeg kan bruge det rigtig meget, det er virkelig inspirerende at “høre” dig fortælle. Og også fordi jeg kan mærke din ro helt igennem teksten og cyber-space, dét er virkelig unikt 🙂

  Du er for sej altså!

  Kh herfra

  • 12
   NeoHippie on February 23, 2017 Reply

   Det er helt okay, det er jeg vant til – med et sjældent navn 😉

   Tusind tak, det er jeg glad for! <3

 • 13
  Lina on August 22, 2017 Reply

  Hej Calina. Har dine børn altid kunne sove godt i vikle, sofa eller hvor I nu har været? Og har de altid kunne falde godt i søvn? Jeg har en pige på 15mdr som altid har sovet helt elendigt og som har enormt svært ved at overgive sig til søvnen. Jeg vikler hende også, men også her vågner hun efter kort tid og bliver forstyrret af lyde omkring hende. Jeg har startet dagpleje med et andet barn også og det gør det endnu mere vanskeligt at få det til med min piges søvn når hverken barnevogn, vikle eller seng som sådan dur. Er jeg alene med hende får vi det som regel til, men det tager lang tid for hende at overgive sig og hun virker ikke frisk og udhvilet. Derimod meget kortluntet, pylret, utilfreds og ked af det. Jeg er nysgerrig på om det altid har fungeret med søvnen sådan som I gør det? for jeg overvejer om min pige skal til at “bo” i viklen for at se om det kan øge hendes tryghed i fht. Verden og vænne hende mere til lydene omkring sig, selvom vi ikke har haft så stor succes med det tidligere. (Hun vil ofte ikke sidde der og hvis hun sover der kan jeg kun stå og rokke eller gå tur et lydløst sted hvis ikke hun skal vågne. Det er ikke holdbart for os) Jeg tænker at jeg måske skal gøre en større indsats, fordi jeg ikke rigtig kan få noget til at virke for os og er lidt på herren mark. Har du mon nogen erfaring med “søvn-monstre”? De bedste hilsner, Lina

  • 14
   NeoHippie on August 25, 2017 Reply

   Hej Lina.

   Aston kunne og kan sove næsten alle vejne – hun sov både i viklen, men faldt også i søvn under amning og kunne lægges alle steder. Anakin sover bedst i viklen eller når jeg vi går i seng sammen i vores samsovningsseng og jeg ammer ham i søvn. Her kan jeg så nu godt rejse mig op og gå ud bagefter og bare gå ind og amme videre, hvis han vågner igen.
   Når han sover i viklen, sover han sjældent lang tid af gangen, men er altid rolig når han vågner og så falder han bare i søvn igen det før.

   Hverken Aston eller Anakin har dog nogensinde taget lange lure – deres lure har altid været på max halvanden time (oftest betydeligt kortere), uanset hvor og hvordan de er puttet. De har dog altid været godt udhvilede og har så bare taget det flere lure eller gået tidligere i seng og har på den måde selvreguleret.

   Jeg mener ikke, at man skal se på fastlagte “søvnrytmer” fra sundhedsplejersker og lignende (ikke at du gør det) omkring hvor ofte eller hvor længe børn bør sove hvornår, men i stedet give børnene trygge rammer til at sove og så lade dem styre det selv. Alle børn og alle dage er forskellige, og nogle gange har man brug for mere søvn end andre gange. Men de skal selvfølgelig trives.

   Jeg har gode erfaringer med at de bor i viklen, mens man laver en masse andre ting – for så har de muligheden for at lukke af og sove, når de har brug for det og de føler sig trygge til både at sove og vågne og bare slappe af, hvis det er det, de har brug for. På den måde har jeg fx aldrig oplevet, at børnene græd når de vågnede. De slår bare øjnene op og sidder og kigger og vågner langsomt i viklen. Det virker trygt og hyggeligt, og de trives med det 🙂

   Held og lykke med det og håber I finder en løsning, som passer godt til jer <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *