Smoothie Bowl

Smoothie Bowl

Endnu en opskrift, som kan varieres i det uendelige!

Smoothie Bowls er et vidunderligt koncept – som i bund og grund blot går ud på at lave en tyk og lækker smoothie og spise den i skål med toppings på.

Her følger mine forslag til nogle variationer af Smoothie Bowls – tilføj gerne flere i kommentarfeltet!

 

Smoothie Bowl

 

Ingredienser:

(1 person)

 

– Fx 2-3 økologiske og modne bananer, enten friske eller frosne

– Ca. 1 håndfuld økologiske bær eller andet frugt – fx jordbær, blåbær, ananas, mango.

– Ca. 2-3 dl. plantemælk/planteyoghurt (eller en blanding) – fx cashewmælkcashewyoghurt, mandelmælk eller kokosmælk.

– Sunde og næringsrige toppings – fx sesamfrø, blå birkes, solsikkekerner, frugt, nødder, mørk chokolade, kokosmel.

 

Anvisning:

 

1. Blend bananer og øvrig frugt med plantemælk/planteyoghurt, til der ikke er klumper i længere.

2. Hæld smoothien i en skål og hæld ønskede toppings på.

3. Spis med en ske. Nyd!

 

Smoothie Bowl med blendet cashewyoghurt, kokosmælk, frosne jordbær og friske bananer.
Smoothie Bowl med blendet cashewyoghurt, kokosmælk, frosne jordbær og friske bananer.
Smoothie Bowl med kiwi, spinat, æblejuice, hørfrø og vand.
Smoothie Bowl med kiwi, spinat, æblejuice, hørfrø og vand.
Smoothie Bowl med banan, jordbær og hjemmelavet sesammælk.
Smoothie Bowl med banan, jordbær og hjemmelavet sesammælk.

Følg mig på facebook og Instagram og få inspiration til en sund, bæredygtig og naturlig livsstil.

 


4 thoughts on “Smoothie Bowl”

 • 1
  Maria on December 20, 2016 Reply

  Kære Calista
  Jeg er for et års tid siden begyndt at følge din blog, og elsker din livsfilosofi og suger en masse inspiration til mig!
  Jeg har dog et spørgsmål, som måske er lidt prekært. Når jeg kigger på mange af dine opskrifter indgår der kokosmælk, bær, nødder, quinoa, chauffører osv., hvilket alle, i min optik, er ret dyre madvarer. Hvordan dælen får I det til at læbe rundt, når din mand er studerende og du hjemmegående? Jeg prøver virkelig herhjemme (køber ikke nyt tøj osv, spiser ikke kød, laver madplaner), men det er simpelthen for dyrt for os med alle de lækre ingredienser 🙁

  Kan du give nogle fif?

  Kh maria

  • 2
   NeoHippie on December 20, 2016 Reply

   Hej Maria.

   Jeg er glad for, at du kan bruge den!

   Hmm, chauffører? Chiafrø? 😉

   Nogle af opskrifterne, fx på kage, er ikke nogle, som jeg laver tit, da vi jo ikke spiser kage dagligt. Men vi prioriterer mad og sundhed meget højt, hvorfor vi tit køber de fødevarer, som du nævner – nogle dog betydeligt oftere end andre, netop pga. prisen.

   Jeg kan give dig et par tips, måske allerede bruger nogle af dem – men det er i hvert fald sådan, vi som regel får råd til at købe dem – på trods af et meget stramt budget.

   – Bær køber vi kun frosne. Friske bær er meget dyrere, særligt økologisk, som vi jo også prioriterer.

   – Quinoa og chiafrø er nogle af de dyreste du nævner – pakkerne holder til gengæld også længe, da frøene udvider sig meget, og man ikke skal bruge så mange af gangen. Jeg fandt en masse pakker af begge slags i en “stop-madspilds”-bunke til 15 kr. for nylig og hamstrede dem, så har faktisk skabet fyldt af dem i øjeblikket. Generelt tjekker jeg altid i “stop-madspilds”-montre og køber forud, hvis der er noget, vi kan bruge.
   Alternativt har Rema1000 økologiske chiafrø (muligvis også quinoa) meget billigere end andre steder, hvorfor jeg tit har købt dem der.

   – Bananer får vi også som “stop madspild”. Vi spiser rigtig mange bananer og vil kun have de økologiske. Vi køber dem hos en grønthandler på Nørrebro (Khaleeds), som altid reklamerer på facebook, når han sælger ud af sine plettede økologiske bananer. Så sælger han store mængder for ingen penge, og vi smider dem direkte i fryseren, hvor de fungerer perfekt som is. Hvis du ikke bor i KBH, kan man prøve at spørge i sit lokale supermarked. De kan ikke sælge bananerne, når de får pletter, hvorfor de som regel bare smider dem ud. Ofte vil man kunne lave en aftale om at købe dem billigt.

   – Jeg er medlem af gruppen “Veganske tilbud”. Der står altid, når der er gode tilbud på de lidt dyre og specielle fødevarer, som veganere ofte spiser, så det kan jeg anbefale.

   – Nødder kan man købe økologisk, billigt og i store mængder på buywholefoodsonline. Man får fri porto ved bestillinger over 1000 kr., så man kan med fordel gå sammen nogle stykker eller lave en enkelt bestilling sjældent, hvor man så fylder på lager.

   – Mange mærker er begyndt at lave discount-økologi, særligt med fx frø, kerner, tørret frugt osv. På nemlig.com, hvor vi tit bestiller fra, er deres discountøkologiske varer som regel samme pris, som deres ikke-økologiske – og ret billige! Dette gælder så både specialvarerne, men også alle deres andre økologiske varer. Og når vi fx får 1 kg. økologiske kartofler til 9 kr. og økologisk fuldkornspasta til 6 kr., har vi bedre råderum i budgettet til at købe de lidt særlige og dyrere varer også.

   – Vi køber meget tørret. Bønner, linser, kikærter osv., er betydeligt billigere tørrede end som konserves (og bedre for miljøet).

   – Vi sparer rigtig meget på aldrig at købe animalske ingredienser. Jeg laver fx tit sesammælk – en pose økologiske sesamfrø på et halvt kg. koster ca. 18 kr. som discountøkologi. Når jeg laver mælk af det, bruger jeg kun ca. 2 spsk. Derfor kan jeg fx lave mælk meget billigt og bruge det i smoothies, is, milkshakes osv. Det er super sundt og så rækker det langt. Og ved at bruge de særligt billige ingredienser i hverdagen, har vi som sagt bedre råderum til også at prioritere lidt dyrere fødevarer også.

   Håber du kunne bruge nogle af mine tips. Skriv endelig, hvis du har flere spørgsmål!

   Mvh. Calina/NeoHippie

 • 3
  Maria on December 22, 2016 Reply

  Hej igen
  Du er simpelthen for vild!
  Tusind tak for din meget udførlige respons på mit spørgsmål!
  (Og ka chauffører = chiafrø 🙂 )

  Jeg kan mega godt bruge dine fif, og vil helt sikkert smutte forbi Kvickly og spørge om en banan-deal 🙂

  Hvad betyder discountøkologi? 🙂

  Igen tusind tak!!

  Kh herfra og rigtig dejlig jul til dig og din familie!

  • 4
   NeoHippie on December 22, 2016 Reply

   Godt du kunne bruge det! 😀

   Discountøkologi betyder bare, at fx rigtig mange supermarkedskæder (herunder fx nemlig.com, supermarkederne indenfor Coop og Dansk Supermarked) er begyndt at føre deres egne økologiske mærker, som er meget billige – fx änglamark og Grøn Balance. Generelt er økologi blevet så mainstream, at du mange steder både kan købe de dyre økologiske mærker (som Urtekram) og en billigere version, som også er økologisk, men fra et mindre “fint” mærke – fx supermarkedernes egne mærker.

   På den måde kan du efterhånden finde økologiske varer til næsten samme pris som ikke-økologiske rigtig mange steder (y)

   Hav en rigtig god jul!

   Mvh. Calina/NeoHippie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *