Spinatboller

Spinatboller

 

Jeg prioriterer at få opskriften hurtigt ud fremfor at lave en lang intro – bollerne er lækre. Prøv dem!

(Og nej, de kan ikke laves glutenfri. Så er det en helt anden opskrift og et helt andet resultat).

 

Opskrift på spinatboller med hørfrø og sesamfrø

Ingredienser:

– 5 dl. lunkent vand

– 50 g. økologisk gær

– 3 spsk. økologiske sesamfrø (kan udelades eller erstattes med andre frø/kerner/nødder/korn)

– 2 spsk. økologiske hørfrø (kan udelades eller erstattes med andre frø/kerner/nødder/korn)

– 1-2 store håndfulde økologisk spinat

– 1 tsk. salt

– 5 dl. økologisk hvedemel + lidt ekstra til æltning

– 5 dl. økologisk fuldkornshvedemel/grahamsmel

 

Anvisning:

1. Blend spinat, sesam- og hørfrø med 2,5 dl. lunkent vand.

2. Opløs gæren i de resterende 2,5 dl. lunkent vand i en stor skål og tilsæt derefter salt og den blendede spinatvæske.

3. Hæld derefter mel og fuldkornsmel i lidt ad gangen med den ene hånd, mens du ælter dejen i skålen med den anden hånd. Sørg for, at melet er godt fordelt i dejen, før du tilsætter mere.

4. Lad dejen blive skålen og sæt den til hævning i 1 time et lunt sted – fx oven på varmeapparatet eller pakket ind i en dyne.

5. Tænd ovnen på 200 grader.

6. Hæld lidt mel ud på bordet og tag dejen op af skålen. Ælt den i ca. 1 minut og fordel derefter dejen i 16 klumper.

7. Rul hver klump dej grundigt mellem hænderne, til den bliver helt rund. Placer dem  på en bageplade et lunt sted til efterhævning – fx oven på ovnen. Lad hæve i yderligere 30 minutter.

8. Bag bollerne i 12 minutter ved 200 grader i almindelig ovn i midten. Lad dem stå og køle lidt af i ca. 10 minutter, inden du spiser dem. Kan sagtens fryses og/eller genopvarmes. Nyd!

 

 

 

Følg mig på facebook og Instagram for inspiration til en sund, naturlig og bæredygtig hverdag!


6 thoughts on “Spinatboller”

  • 1
    Randi on November 11, 2017 Reply

    Kan frossen spinat bruges hvis man har optøet og væsken presset ud?

    • 2
      NeoHippie on November 15, 2017 Reply

      Sagtens (y)

  • 3
    Tea on November 18, 2017 Reply

    Lækker opskrift, og snart møde at få lidt grøn. Smager de meget af spinat?

    • 4
      NeoHippie on November 18, 2017 Reply

      Nej, jeg kan slet ikke smage det i dem 🙂

  • 5
    Moon on November 22, 2017 Reply

    Lækre og flotte boller 🙂
    En billig-udgave kunne være at bruge brændenælder/gåsefodsblade/skvalderkål i stedet for spinat, og vejbredfrø/gåsefodfrø mv istedet for sesam/hørfrø , det er gratis og økologisk at finde i naturen.

    • 6
      NeoHippie on November 22, 2017 Reply

      Det er en super god idé – vi sanker ofte på Amager Fælled, så skal da helt sikkert til at bage det ind i bollerne også (y)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *