Den sunde gulerodskage

Den sunde gulerodskage

Når jeg nu har gjort det til min mission at lave alle desserter i helt sund (men ligeså lækker) udgave, var det kun et spørgsmål om tid, før jeg nåede til gulerodskage. Jeg har for længe siden lavet gulerodskage uden sukker, men mit kriterie for en helt sund kage, er at der hverken er tilsat sukker eller olie, men til gengæld er proppet med sunde næringsstoffer. Det synes jeg sådan set er nemt nok efterhånden, men ingen gulerodskage uden frosting – og den laves jo gerne på smør og sukker, så den kode skulle jeg lige have knækket.

Det er endelig lykkedes mig, med lidt inspiration fra Raw Cake-genren, så nu er den klar! Den er svampet, sød og krydret og så er den, ligesom mine andre desserter, så sund, at du kan servere spise den til frokost eller omgås sukkerpolitiken i børnehaven til fødselsdage. Modsat en traditionel kage fuld af tomme kalorier (dvs. kalorier uden næringsstoffer), er denne kage proppet med vitaminer, mineraler, kostfibre og omega 3. Og så smager den så godt!

 

Sådan laver du sund gulerodskage:

 

Det skal du bruge til kagen (8 store stykker):

 

– 3 dl. økologisk hvedemel (erstat evt. 1 dl. med fuldkornsmel, for et endnu sundere resultat)

– 2 tsk. økologisk ægte kanel

– 1 tsk. bagepulver

– 1 tsk. natron

– 200 g. økologiske tørrede dadler (uden sten)

– 1 håndfuld økologiske valnødder

– Saften fra ca. 3 økologiske appelsiner (1,5 dl.)

– 1 dl. vand

– 1 gulerod (ca. 100 g.)

– 1 håndfuld økologiske rosiner (hvis du kan lide det – personligt ville jeg aldrig putte rosiner i – men for nogle er det obligatorisk i en gulerodskage)

Det skal du bruge til frosting:

 

– 170 g. økologiske cashewnødder, sat i blød i vand i nogle timer/natten over

– 25 g. dadler (4 stk).

– Saften fra ca. 4 økologiske appelsiner (2,5 dl). Citroner kan bruges i stedet, hvis man foretrækker en mere syrlig frosting.

(Du kan godt nøjes med at lave en halv portion frosting, hvis du synes, at cashewnødderne bliver for dyre, eller det er for mange kalorier. Men det smager virkelig godt, så kan kun anbefale det fulde lag!)

 

Sådan gør du:

 

1. Bland mel, bagepulver, natron og kanel i en skål.

2. Blend de 200 g. dadler med appelsinsaften og vandet, til der ikke er klumper i længere.

3. Bland det våde i det tørre, så det er en samlet våd masse.

4. Riv guleroden, og fordel den godt i dejen. Hak valnødderne og fordel dem i dejen. Tilsæt rosinerne, hvis de skal i.

5. Hæld dejen i en ikke-smurt springform. Dejen er lidt fastere end en normal kagedej, så glat den ud med en kniv, så den får en lige overflade – at den er lidt fastere, vil ikke påvirke konsistensen, når den først er bagt.

6. Bag i 20 minutter ved 200 grader.

7. Lad køle.

 

Så skal der laves frosting!

8. Blend cashewnødder (uden vand) med dadler og appelsinsaft, til det er helt cremet. Det kan blive helt glat, så find dig ikke i grynet konsistens. Det kan være, at du bliver nødt til at skrabe siderne på blenderen (eller have stavblenderen i brug, hvis du har en dårlig blender). Du kan vælge at hælde appelsinsaften i lidt ad gangen, og stoppe når du når ønsket konsistens. Personligt brugte jeg 2,5 dl. appelsinsaft, for at opnå konsistensen på billedet.

9. Hæld frostingen på kagen og opbevar i køleskabet til servering!

 

Sund gulerodskage

Følg mig på facebook og Instagram, og få mere inspiration til en sund, bæredygtig og naturlig livsstil.

 


4 thoughts on “Den sunde gulerodskage”

  • 1
    gunnl on March 14, 2017 Reply

    Hei 🙂
    Hva kan en bytte appelsin juicen ut med? Jeg er allergisk.
    Fant bloggen din ikveld via instagram, så mye godt jeg vil prøve.

    • 2
      NeoHippie on March 15, 2017 Reply

      Hej 🙂

      Du kan fx bruge citronsaft, hvis du da ikke er allergisk overfor flere citrusfrugter?

      Mvh. Calina/NeoHippie

  • 3
    Anna Christina van Deurs on June 24, 2017 Reply

    Hej <3

    Jeg er i tvivl om, om jeg skal købe en fodprocesser eller ej. En blender kan jo ikke det samme, som en foodprocesser kan. Har du en, eller hvad gør du?

    • 4
      NeoHippie on June 24, 2017 Reply

      Jeg har selv en blender fra KitchenAid, men ville ønske, at jeg havde deres foodprocessor i stedet. Den er bedre til nicecream 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *