Sund marcipan uden tilsat sukker

Sund marcipan uden tilsat sukker

Det her er en meget simpel opskrift. Den består af mandler, dadler og kogende vand, og bliver til den lækreste sunde marcipan. Den kan bruges alle steder, hvor man ville bruge konventionel marcipan med sukker. Jeg har fx brugt den til sunde marcipanbrød, som top på min sunde og børnevenlige lagkage og planlægger at bruge den i min kommende opskrift på sund jordbærtærte!

 

Opskrift på hjemmelavet marcipan uden tilsat sukker

(Giver en klump på størrelse med en stor knytnæve ca.)

Ingredienser:

– 150 g. økologiske smuttede mandler (du behøver ikke at smutte dem, men hvis du bruger dem med skræl, får du en betydeligt grovere marcipan)

– 7 økologiske tørrede dadler

– 1/2 dl. kogende vand

 

Anvisning:

1. Først skal mandlerne smuttes – for dem der ikke har gjort det før: Man hælder mandler i en skål og dækker dem med kogende vand. Mandlerne skal stå i vandet, til det er lunkent og så kan man lige “smutte” skrællen af dem.

2. De smuttede mandler, dadlerne og 1/2 dl. kogende vand hældes i en skål.

3. Stavblend indtil de udgør en fast masse uden mandel- eller daddelklumper.

4. Opbevar på køl.

5. Brug som konventionel marcipan. Nyd!

 

Sund marcipan

Følg mig på facebook og Instagram og få inspiration til en sund, bæredygtig og naturlig livsstil.


2 thoughts on “Sund marcipan uden tilsat sukker”

  • 1
    Malou on December 10, 2016 Reply

    Super med sådan en opskrift 🎄 Kan man mon ikke bare bruge mandelmel??

    • 2
      NeoHippie on December 10, 2016 Reply

      Jeg har ikke prøvet, men det går jeg stærkt ud fra (y)

      Den eneste udfordring kunne måske være at blende dadlerne fint nok ind i melet og uden klumper, hvis det hele ikke blendes samtidig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *