Sunde marcipanbrød

Sunde marcipanbrød

Jeg ved godt, at det ikke er jul endnu – og der skal nok komme rigeligt med juledesserter på bloggen til den tid. Men marcipanbrød behøver ikke være julerelaterede (efter min mening), og så kan jeg simpelthen ikke vente med at offentliggøre opskriften – for den er helt fantastisk!

Disse marcipanbrød kan og bør helt sikkert varieres på mange måder, men dette er en opskrift på helt klassiske marcipanbrød med marcipan og nougat – men helt uden tomme kalorier. Til gengæld er de, ligesom mine andre desserter, proppet med vitaminer, mineraler, kostfibre og antioxidanter – og man går ikke på kompromis med smagen!

 

Opskrift på sunde marcipanbrød

 

Ingredienser:

(til ca. 6 marcipanbrød)

 

– 150 g. økologiske smuttede mandler

– 7 økologiske og tørrede dadler (evt. flere for en endnu sødere marcipan – ikke nødvendigt)

– 1/2 dl. kogende vand

– 100 g. økologisk mørk chokolade

 

Og hvis der skal nougat i (behøves ikke, men er lækkert):

– 50 g. økologiske hasselnødder

– 2 dl. økologisk groft kokosmel (eller 5 spsk. økologisk kokossmør, hvis du ikke har en kaffekværn/meget effektiv minihakker/Bullet)

– 3 spsk. økologisk kokossukker

– 40 g. økologisk mørk chokolade (så samlet set 140 g. mørk chokolade)

 

 

Anvisning:

 

1. Først skal mandlerne smuttes. For dem der ikke har gjort det før: Man hælder mandler i en skål og dækker dem med kogende vand. Lad mandlerne stå i vandet, til det er lunkent. Derefter kan skrællen smuttes af.

2. De smuttede mandler, dadlerne og 1/2 dl. kogende vand hældes i en skål, og det hele stavblendes til det er en samlet masse uden daddel- eller mandelklumper. Alternativt kan en minihakker også bruges.

3. Sæt marcipanen på frys i en halv time, så den bliver helt fast. (Se også min separate opskrift på den sunde marcipan her).

 

Sund marcipan
Sund marcipan

4. Hvis du vil have nougat i marcipanbrøddene, skal dette laves nu. Se min opskrift på oliefri nougat uden tomme kalorier her. Efter en halv time i fryseren, skal den gerne se ca. sådan ud:

 

sunde marcipanbrød
Oliefri nougat uden tomme kalorier

 

5. Tag marcipanen ud af fryseren og form små aflange brød. Placer dem på en tallerken beklædt med bagepapir.

 

sunde marcipanbrød

 

 

6. Hvis der skal nougat på: Skær nougat ud i skiver på størrelse med dine marcipanbrød og læg skiverne ovenpå.

 

sunde marcipanbrød

 

 

7. Smelt de 100 g. chokolade i vandbad eller i mikroovnen og brug to gafler til at dyppe marcipanbrøddene i chokoladen. Placer dem på bagepapiret. For et tykkere lag chokolade, kan du med fordel lade chokoladen stivne, og dyppe dem en ekstra gang.

8. Pynt evt. marcipanbrøddene med hakkede nødder og opbevar dem på køl.

9. Nyd!

 

sunde marcipanbrød

 

Følg mig på facebook og Instagram og få inspiration til en sund, bæredygtig og naturlig livsstil.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *