Posted on: 23. september 2021 Posted by: admin Comments: 0

Bærerdygtighed i behandling og terapi

 

Måske tænker du hvad har bærerdygtighed med behandling og terapi at gøre?Faktisk meget mere end de fleste forestiller sig.
Lad os først lige se på hvad bærerdygtighed egentlig er og hvordan den defineres. Bærerdygtighed dukker op mange forskellige steder og i mange forskellige sammenhæng.

Bærerdygtighed består først og fremmest i en livsstil hvor vi passer på jorden, så den ikke tager skade af den måde vi forbruger og lever vores liv på. Men bærerdygtighed dækker også over at vi lever vores liv med omtanke for miljø, resurser og for at der er balance i tingene.

Når vi tænker på en bærerdygtig livsstil betyder det at vi vil forsøge efterlade alt ting i en bedre stand end vi overtog det. Flere og flere forsøger i deres hverdag at skåne miljø og omgivelser for det aftryk de efterlader, måske ved at sørge for at forbruge med omtanke, kun at forbruge når det er nødvendigt, genbruge når det kan lade sig gøre og spare på resurserne.

Hverdag vokser denne bærerdygtige bølge i en grad vi ikke tidligere har set med nogen anden trend. Hvorfor? Fordi vi ser vores skønne dejlige planet jorden, blive ødelagt med en hast der virkelig kræver en indsats, hvis denne negative udvikling skal vendes i en positiv retning.

 Behandling, terapi og bærerdygtighed.

Vi er alle sammen enige om at vi må tænke mere bæredygtigt uanset om vi ønsker at efterlade vores lokalområde, vores land eller hele kloden for et bedre sted for den næste generation. Men hvad når det kommer til os selv? Arbejder vi så på at vi selv er i en positiv personlig udvikling, eller er vi i gang med en negativ personlig afvikling?

Her kommer behandling og terapi ind i billedet. Mere end 600.000 danskere drikker så meget alkohol, at deres borbrug kan kategoriseres som en negativ afvikling. Samtidig holder de danske unge verdens rekorden i druk, hvilket bestemt ikke er positivt for de næste generationer. Det er derfor vigtigt at spørge sig selv er jeg et helt menneske der ikke kun ønsker at efterlade kloden som et bedre sted, men også ønsker at udvikle mig selv på bedst mulige måde. For nogen er forbruget af alkohol vokset så stort at de har brug for professionel hjælp, som for eksempel alkoholbehandling, for at vende denne negative adfærd og selv blive en del af en bærerdygtig fremtid.

Så i fremtiden er det vigtigt at vores fokus omkring bærerdygtighed ikke kun går ud af, så når vi vil redde planeten og gøre den til et bedre sted, må vi begynde med os selv, og spørge hvordan bliver jeg et bærerdygtigt menneske?