Posted on: 2. august 2022 Posted by: admin Comments: 0

Vejen mod den grønne omstilling går også gennem en vurdering af vores individuelle og kollektive forbrug. Det kræver at vi kigger nærmere, på de produkter vi omgiver os med i vores hverdag, herunder gælder det også vores sengetøj, og derfor er bambus sengetøj begyndt blive et populært alternativ, blandt folk der går meget op i bæredygtighed. Men som det er med meget, der kalder sig selv bæredygtigt, er man endnu nødt til selv at forsøge at sætte sig ind i om det bambus sengetøj man finder frem til, rent faktisk i virkeligheden er bæredygtigt. 

Økologisk tøj og bambus sengetøj

Et af de problemer man kan støde på når man leder efter bambus sengetøj, er at ikke det hele rent faktisk er miljøvenligt. Derfor er det en god start at lede de steder, der også udbyder økologisk tøj. Derudover bør man lede efter det bambus, hvor der står lyocell.

Det er fordi det referer til en metode at fremstille tekstil fra bambus på, som er den mest miljøvenlige metode der findes. Metoden genanvender kemikalierne i produktionen, og udleder næsten ikke noget til naturen; derfor er lyocell at foretrække. Man kan nemlig stole på at det er mere hensigtsmæssigt, hvis det er lyocell. 

Pas på vildledende bambus

Det er derfor, desværre, ikke al bambus der er helt til at stole på. Det er ærgerligt at man som miljøbevidst forbruger stadig skal bruge så meget energi og tid på at finde frem til de bedste ting at omgive sig med, men sådan er det indtil videre. Der skal nok komme en forandring fremadrettet – når der bliver stillet bedre krav til produktion og mærkning af såkaldte bæredygtige produkter – men indtil da er man nødt til selv at gøre arbejdet. Og i den sammenhæng er lyocell et vigtigt ord at kende. Det sikrer dig, hvis du f.eks. leder efter nyt bambus sengetøj, at det er god kvalitet, der er fremstillet på den mindst ressourcebelastende måde, som samtidigt har taget hensyn til miljøet.