Posted on: 20. december 2021 Posted by: admin Comments: 0

Når du skal i gang med at låne penge via et kviklån, kan det være en rigtig god idé at vælge en lang løbetid på lånet. I hvert fald hvis du gerne vil slippe med en så lav månedlig ydelse som overhovedet muligt. Jo længere en løbetid du har på dit kviklån, desto længere tid har du også til at betale lånet tilbage i, og det kan være med til at sætte din månedlige ydelse markant ned og dermed gøre det muligt for dig stadig at få dit månedlige budget til at køre rundt.

På den note kan det være en rigtig god idé at vælge at låne penge hos en udbyder, der giver dig mulighed for selv at vælge løbetid på dit lån. Der er en række låneudbydere på markedet, der har en fastsat løbetid på lånet, hvor det fx kan være tre eller 12 måneder, som du ikke kan ændre på. Men der er også mange andre udbydere, der giver dig selv mulighed for at vælge, om du vil have en løbetid på seks måneder eller måske 60 måneder. Og her har du selv en større indflydelse på, hvor lang en løbetid du får på lånet.

Ulempen ved en lang løbetid er så, at du får flere renter på dit lån. Men er det vigtigere for dig at sidde fornuftigt i det med dit budget hver måned, og gør det dig ikke så meget at betale lidt mere i renter, mod at du så kan få din økonomi til at hænge sammen hver måned, er en længere løbetid på lånet at foretrække. Og får du mulighed for det, er det hos næsten alle udbydere muligt for dig at betale dit lån ud før tid, uden at det koster dig ekstra i gebyr.