Posted on: 1. september 2022 Posted by: admin Comments: 0

Skal du have nyt tag på parcelhuset? En af de første spørgsmål, der melder sig, er naturligvis, hvad det vil koste. Taget er ikke – og bør heller ikke være – en billig investering. Det er nemlig taget, der beskytter huset fra bl.a. vind og vejr. Det er lige netop derfor, at det er vigtigt at have et tag i god stand og derfor huske at skifte det ud i god tid, inden det går galt.

Der kan være mange grunde til at skifte taget ud. Det kan f.eks. være at tagbelægningen har nået sin forventede levealder og dermed er nedslidt. Hvis den ikke længere kan repareres, er utæt eller i fare for at blive utæt, er det nødvendigt at skifte taget ud. Det kan også være at taget er dårligt isoleret og der ikke er mulighed for efterisolering. Her er et nyt tag den eneste mulighed.

Uanset hvad din grund er til at skifte taget ud, så kan du generelt se frem til mange fordele ved et nyt tag, bl.a. bedre isolering, lavere varmeregning og et smukkere hus. Men hvad koster det så lige at få et nyt tag på et parcelhus?

Prisen er ofte en vigtig faktor for, hvilken løsning du vælger. Der er dog flere faktorer, der har indflydelse på prisen, bl.a. hvilket materiale du vælger, standens på husets nuværende tagkonstruktion og ikke mindst arbejdslønnen. Der er især kæmpestore forskelle på udgiften til håndværkerne alt efter hvor du bor, mens materialepriserne er mere ens landet over.

Vi har her lavet to priseksempler, som du kan tage udgangspunkt i, når du overvejer et nyt tag. Begge med forskellige tagtyper med udgangspunkt i 200 kvadratmeter tag

  • Hvis du allerede har et tegltag og skifter til et nyt tegltag med undertag, vil det koste dig omkring 340.000 kr.
  • Hvis du gerne vil have et tag med fibercement bølgeplader (potentielt med asbest) udskiftet med nye fibercement bølgeplader, vil det koste dig omkring 280.000 kr.

Dette er kun priseksempler, og prisen vil som nævnt variere alt efter hvilken tagtype, antal kvadratmeter, standen på undertag og meget mere. Hvis du vil have en mere konkret pris, der tager hensyn til lige netop dine ønsker og behov, anbefaler vi at du prøver Jysk Tagkompagnis tagberegner.