Posted on: 15. juni 2022 Posted by: admin Comments: 0

Hader du at stå i kø i tolden? Det gør vi også! Derfor har vi samlet denne guide til, hvordan du kan springe toldkøen over og komme hurtigere igennem. Uanset om du er på vej ind i landet eller på vej ud af landet, kan du spare tid og besvær ved at følge disse tips. Læs videre og få vores bedste tips til, hvordan du kommer hurtigt gennem tolden.

Først og fremmest skal du sørge for, at du har alle de nødvendige dokumenter. Hvis du rejser internationalt, skal du have et pas. Sørg for, at det er gyldigt og ajourført inden din rejse. Hvis du rejser indenrigs, skal du måske kun bruge et id-kort eller et kørekort. Tjek med dit flyselskab eller rejsebureau for at være sikker.

Hvis du rejser med børn, skal hvert barn have sit eget pas eller anden form for identifikation. Sørg for at have dem klar og tilgængelige, så du hurtigt kan aflevere dem, når du bliver bedt om det. I nogle tilfælde, f.eks. ved indrejse i USA fra Canada, behøver børn under 16 år ikke deres eget pas, hvis de ledsages af en forælder eller værge med et gyldigt pas.

En anden måde at fremskynde processen på er ved at have dine dokumenter organiseret og let tilgængelige. Opbevar dem et sted, hvor du hurtigt kan få fat i dem, f.eks. i en inderlomme eller i en lille taske, som du kan have dem lige ved hånden. På den måde undgår du at skulle fumle rundt, når det er din tur til at fremvise dine dokumenter for tolderen.

Når det gælder pakning, er mindre mere. Undgå at medbringe unødvendige genstande, der kan forsinke processen, f.eks. store mængder kontanter eller smykker. Hvis det er muligt, skal du rejse let og kun medbringe håndbagage. På den måde kan du omgå bagageudleveringen og gå direkte mod udgangen.

Endelig skal du være høflig og samarbejdsvillig over for toldpersonalet. De gør bare deres arbejde, så der er ingen grund til at blive vred eller ked af det. Hvis du følger disse tips, burde du kunne komme hurtigt og uden problemer gennem tolden.

Automatisering af toldprocessen: En måde at fremskynde toldprocessen på er at automatisere den. Der er en række måder at gøre dette på, f.eks. ved at bruge e-pas eller installere selvbetjeningskiosker. Niels Bonde Spedition fokuserer på at automatisere og forenkle toldprocessen.

E-pas er pas, der indeholder en elektronisk chip med biometriske data, f.eks. dit foto og fingeraftryk. De bliver mere og mere almindelige, og mange lande accepterer dem nu som gyldige rejsedokumenter. Hvis du har et e-pas, skal du sørge for at bruge det, når du rejser, så du kan drage fordel af automatiserede grænsekontrolsystemer.

Selvbetjeningskiosker er en anden måde at automatisere toldprocessen på. Disse giver dig mulighed for at scanne dit eget pas og besvare spørgsmål på en berøringsskærm. De er hurtige og nemme at bruge, og kan være med til at fremskynde processen.

Her har du altså lidt generel info. Hvis du vil vide mere, skal du endelig søge videre på nettet. Der er meget info at indhente, og der er ligeledes meget at blive klog på.