Posted on: 6. oktober 2021 Posted by: admin Comments: 0

Vil du gerne pleje dit hår ordentligt – og samtidig passe på miljøet? Så er du landet det rette sted.

Mange hårprodukter indeholder giftstoffer, som kan virke både hormonforstyrrende og allergifremkaldende – og mange tænker slet ikke over det til dagligt, når de bruger shampoo og balsam i badet, farver hår eller bruger hårlak. For mange er det hårets udseende, der kommer først, og så træder miljøbevidstheden i baggrunden. Det er dog muligt at pleje håret ordentligt og passe godt på miljøet samtidig. Du behøver ikke gå på kompromis med hverken kvalitet eller look, når du skal pleje dit hår – og her får du de bedste tips til, hvordan du gør.

Vælg en miljøvenlig frisør

Der er som nævnt mange giftstoffer i alt fra shampoo til hårfarve, så det kan være svært at undgå – især hos frisøren, når man skal have farvet hår eller en permanent. Der findes dog frisører derude, som har fokus på lige netop miljøvenlige og bæredygtige løsninger, når det gælder håret. Det er bl.a. denne frisørsalon i Kolding, som går meget op i at bruge miljøvenlige produkter, som samtidig er effektive og resultatskabende, så du altid går fra salonen med det smukkeste resultat uden at det går ud over miljøet.

Vælg de rette hårprodukter

Hvis du vil være sikker på, at du bruger bæredygtige produkter til håret, så er der to ting, du kan gøre. Du kan enten lave dem selv eller du kan lære de brands at kende, som slår sig på at være miljøvenlige og bæredygtige.

Vil du gerne lave produkterne selv, så har vi et par gode forslag til dig. Hvis du gerne vil have et lækkert hår med masser af struktur, kan du nemt lave en saltvandsspray derhjemme. Du skal bare blande et par spiseskefulde havsalt med en halv liter kogende vand. Hvis du døjer med fedtet har, så er æbleeddike en god løsning. Det påvirker pH-værdien i hovedkunden og kan modvirke skel. Det styrker også håret og giver en flot glans. Alt efter dine individuelle behov, findes der forskellige former for DIY-produkter, som du kan eksperimentere med.

Hvis du gerne vil købe miljøvenlige produkter, så har vi et par brands, du bør gå efter. Det er bl.a. I.C.O.N., som overholder alle de strenge lovkrav til ingredienser og emballage i både EU, US og AU. De har bl.a. udviklet ECOTECH color, som er helt fri for ammoniak og paraphenylenediamine (PPD). Det er også Davines, som har fokus på at bruge naturlige og genanvendelige ingredienser i deres hårprodukter. Der er mange flere gode mærker på markedet, som f.eks. O’right Green Hair Care og Forever Living.