Posted on: 8. november 2021 Posted by: admin Comments: 0

Det er ikke ligefrem boligejerens drøm at få besøg af mus eller andre skadedyr. Men særligt i disse tider, hvor vejret er koldt og hjemmene dejligt varme, søger de små mus mod det mildere miljø i vores boliger. Og tag ikke fejl! Musen er god til at finde vej inden for! Selv det mindste hul eller den mindste sprække kan fungere som en dør for musen.

Men hvorfor vil man egentligt ikke have musen inden for? Og hvordan kan man slippe af med den igen, hvis den først har tvunget sig vej ind?

Musen – en ”nuttet” smittespreder, der udøver hærværk

Musen ser af natur mere nuttet og venlig ud end den noget større rotte. Og musen er da heller ikke lige så sundhedsskadelig, som rotten kan være det, men tag ikke fejl: Musen kan smitte med sygdomme!

Det kan den især, fordi den bærer på bakterier, som kan gøre os syge. Dem spreder musen typisk, fordi den går i vores fødevarer. Musen efterlader tegn ved at gnave i poser og efterlade små ekskrementer og spor fra urin. Det er også disse ting, som kan gøre os syge.

Ser du tegn på fødevarer, som musen kunne have været i, så tag ikke nogen chancer! Smid det ud og skynd dig at få skaffet musene ad vejen!

Musene er nemlig ikke bare ulækre at tænke på, men kan gøre dig syge OG udøve hærværk på hjemmet! Det sker typisk ved, at musen gnaver i isolering, kabler etc. Dermed kan der faktisk opstå en reel brandfare, som finder sted på baggrund af f.eks. kortslutninger fra de ledninger, musen har tygget i.

Sådan får du musen ud

Du kan naturligvis forsøge at slippe af med musen via en klassisk musefælde. Men det betyder også, at du skal skaffe dig af med mus, som er blevet dræbt i fælden, og risikere at skabe stank ved at ligge i rådne.

En bedre løsning, hvad angår bekæmpelse af mus, er, at du investerer i et ultralydsapparat, som driver musen på flugt ved at larme på en frekvens, som musen ikke kan holde ud. Det gør også, at du slipper for at skulle rundt og finde døde mus senere hen.