Posted on: 15. november 2022 Posted by: admin Comments: 0

Det kan sætte gang i mange overvejelser, når der skal træffes en beslutning om det perfekte gulv til erhvervsvirksomheden. Den helt store forventning er, at få funktion, kvalitet og pris til at gå op. Men der kan være mange andre ting at tage hensyn til – herunder naturligvis at sørge for, at gulvet får det helt rette udtryk.

Hvad vælger virksomhederne traditionelt?

Det er naturligvis vidt forskelligt, hvad en virksomhed vælger som deres nye gulvtype. Nogle gulve vil nemlig ikke være praktiske valg. De fleste vælger dog imellem: træ, laminat, linoleum eller epoxy. Vi opridser herunder fordelene ved den enkelte type.

Trægulvet

Trægulvet er et meget populært valg, fordi det er flot og samtidig er stærkt. Netop det organiske og rolige udtryk er en af hovedårsagerne til, at gulvet har status som lidt af en klassiker. Som du måske har regnet ud, er det dog ikke alle steder, hvor gulvet vil være lige egnet. I et miljø, hvor der f.eks. er meget vådt eller fugtigt, vil gulvet ikke være egnet. Heller ikke til industriformål. Men til f.eks. et kontor eller designstudie, er trægulvet oplagt med sit flotte udseende og sin gode slidstyrke ved almindeligt brug.

En ulempe ved trægulvet kan dog være vedligeholdelsen og rengøringen.

Gulve i laminat

I dag er der adskillige produkter i laminat, som ligner træ. Men modsat træet er de både billigere og meget nemmere at vedligeholde. Det gør dem derfor også egnede til kontorrum eller miljøer som f.eks. showrooms.

Linoleumsgulve

Linoleumsgulve er ofte foretrukket, fordi det er en budgetvenlig løsning, der er tilgængelig i rigtig mange farver. Det gør det muligt at få det helt rette look til virksomheden, hvis man har farver eller en form for visuel branding, som gerne må gå igen.

Linoleum er et naturmateriale, der er kendt for lang levetid. Det kan derfor også sagtens bruges til de grovere miljøer, som f.eks. i et produktionsområde eller på et lager.

Epoxygulvet

Epoxygulve er ekstremt slidstærke og meget rengøringsvenlige. De har dog et lidt mere industrielt look end de andre nævnte gulvtyper. Det er ikke lige så råt som f.eks. et betongulv, men heller ikke lige så blødt og varmt som træ eller laminat. Det du får, er til gengæld et budgetvenligt gulv, som holder og ser nydeligt ud. Stærkt nok til produktion og lager, flot nok til showroom m.m.

Kender du ikke epoxy-materialet? Læs mere om epoxygulve her og se dine muligheder.