Posted on: 28. marts 2023 Posted by: admin Comments: 0

Som forælder til en lille baby kan man opleve mange udfordringer, herunder også problemer med luft i maven. Dette kan føre til ubehag og gråd hos barnet, hvilket kan være svært at se på. Men hvad er årsagen til luft i maven hos babyer, og hvad kan man gøre ved det?

 

Årsager til luft i maven hos babyer

Luft i maven hos babyer kan have flere årsager. En af de mest almindelige årsager er, at babyer sluger luft, mens de spiser eller græder. Dette kan ske, hvis babyen spiser for hurtigt, eller hvis der er problemer med amme- eller flasketeknikken. Desuden kan babyer også have problemer med at fordøje maden, hvilket kan føre til dannelse af luft i maven.

 

Hvordan man kan hjælpe babyen med at slippe af med luft i maven?

Der er flere måder, hvorpå man kan hjælpe ift. baby luft i maven. En af de bedste måder er at sørge for, at babyen sidder oprejst, mens den spiser, og at babyen får lov til at bøvse efter hvert måltid. Hvis babyen har problemer med ammeteknikken, kan det være en god idé at søge hjælp hos en jordemoder eller ammekonsulent.

Derudover kan man også massere babyens mave i en cirkulær bevægelse for at hjælpe med at frigive gas. Det kan også hjælpe at lade babyen ligge på maven i et par minutter flere gange om dagen, da dette kan hjælpe med at lindre ubehag og stimulere tarmbevægelserne.

 

Hvornår man bør søge lægehjælp?

I de fleste tilfælde er luft i maven hos babyer helt normalt og kan løses med de ovennævnte metoder. Men hvis babyen har alvorlige mavesmerter eller andre symptomer, som vedvarer i mere end et par dage, bør man søge lægehjælp. Dette kan være et tegn på en mere alvorlig tilstand, som kræver behandling.

 

Luft i maven hos babyer er en almindelig tilstand, som kan være ubehagelig for både barnet og forældrene. Men med de rigtige teknikker og hjælp fra professionelle kan man hjælpe babyen med at slippe af med luft i maven og lindre ubehaget. Det er vigtigt at huske på, at hvis man er i tvivl eller bekymret, bør man altid søge lægehjælp.