Posted on: 15. november 2022 Posted by: admin Comments: 0

Et godt sengetæppe er afgørende for mange mennesker, når de skal have en god nattesøvn om vinteren, men det kan også blot bruges til at skabe god stil i soveværelset. Alt efter hvad du skal bruge dit sengetæppe til, så er der nogle punkter du skal være opmærksom på, hvilket bl.a. omhandler sengetæppets materialer og størrelse. 

Vi vil her i artiklen give dig et par gode råd med på vejen, når du skal ud og købe et nyt sengetæppe. Husk at rådene kun er vejledende, så du bør altid herudover danne din egen mening og have helt styr på dit budget, behov mv.

Vælg den rigtige størrelse sengetæppe

Den helt rigtige størrelse på sengetæppet er altafgørende for, om du bliver glad for sengetæppet på lang sigt. Sengetæppet skal passe til din seng og her er det vigtigt også at huske på selve højden af sengen. Hvis du køber sengetæppet for lille, så kommer det ikke til at dække overfladen på sengen, og hvis du køber sengetæppet for stort, så går det ned og rammer gulvet. 

Hvis du er i tvivl mellem to størrelser, så anbefaler vi at du tager den store af størrelserne. Grunden til dette er, at det altid er nemmere at folde tæppet så det passer, men hvis det er for lille, så er der intet du kan stille op.

Materialet er vigtigt

Materialet på sengetæppet er en ting som du bestemt skal være opmærksom på, især hvis du har planer om at bruge sengetæppet til at sove med. I så fald bør du vælge et sengetæppe som er lavet af uld, da uld er god til at holde på varmen og har imponerende fugttransporterende egenskaber, som sørger for at du er komfortabel mens du sover. Den store ulempe ved sengetæpper i uld er prisen, da denne ofte kan være ret høj hvis du skal have en ordentlig kvalitet.

Hvis du ved at du kun skal bruge sengetæppet til at gøre sengen pæn, når den skal redes op, så er materialet ikke nær så vigtigt. Her kan du eksempelvis vælge et sengetæppe lavet i polyester og disse kan fås meget billigt.

Match med farverne

Dit nye sengetæppe bør passe ind i din indretning, så derfor er det vigtigt at du tænker på hvilke øvrige farver som er i rummet. Hvis du kører en meget farverig indretningsstil, så har du her en god mulighed for at finde en sengetæppe, hvor der virkelig er smæk på farverne. Eftersom et sengetæppe dækker et forholdsvis stort areal af rummet, så vil det i den grad være med til at sætte stemningen, når man træder ind i værelset.

Omvendt kan du også vælge et sengetæppe som blender mere ind i indretningen. Det kan eksempelvis være at du bruger meget jordnære farver på væggen og øvrige møbler. I dette tilfælde vil det være oplagt at matche disse farver med en sand- eller beigefarvet sengetæppe. 

Vi håber at du kunne bruge nogle af rådene og at du er klar til at finde dit helt nye sengetæppe. Du finder et bredt udvalg af sengetæpper hos Trendyfour.