Posted on: 24. november 2021 Posted by: admin Comments: 0

Det er aldrig småpenge man taler om, når man ønsker at foretage væsentlige ændringer i hjemmet. Skal du fx have nyt badeværelse, køkken, udestue eller andet, så skal der penge til. Har du ikke pengene, kan du se nærmere på at tage et lån. Men hvor skal man starte? Hvor skal man låne penge? I dette blogindlæg kigger vi på mulighederne for at optage lån ifm. større projekter i boligen.

Kend dit budget og dan et overblik over priser

Se på dit rådighedsbeløb og vurder om du overhovedet bør tage et lån og om du har råd til det. Har du flere tusind til overs, kan du nok godt overskue et lån. Husk at du helst skal have en god sjat tilbage til rådighedsbeløbet, selv når du tilbagebetaler et evt. lån. Kig også på hvor meget du selv kan betale uden lånet, og derefter på det ønskede lånebeløb, samt hvor længe du skal låne pengene. 

Sammenligning af flere lånetilbud

Der findes sider som fx www.letfinans.dk, hvor du udfylder dine informationer og ønsker til lånet, og så du gratis og uforpligtende tilsendt tilbud fra flere banker og kan vælge det, som du synes er det bedste. Kig bl.a. på renterne og det samlede tilbagebetalingsbeløb.

Udover sammenligningen af lånetilbud, bør du også undersøge priser på materialer såsom klinker og fliser, sofaer, maling, el-artikler eller andet relevant for dit boligprojekt. Skal du have fat i en eller flere håndværkere, så få gerne nogle tilbud fra forskellige håndværkere, som du dermed også kan sammenligne.

Det bliver ofte dyrere end forventet

Det bliver ofte dyrere end forventet, da der er en masse uforudsete omkostninger, men det kan du forberede dig på ved at medregne 10-20 % ekstra til netop uforudsete omkostninger. Det er aldrig en dårlig ide at være godt forberedt, og det betyder ofte at tage højde for det uforudsete.