Posted on: 3. oktober 2021 Posted by: admin Comments: 0

Hvis du står for at skulle rydde et dødsbo, eller har efterladte, der er gået bort, hvor du nu skal tage stilling til en masse ting – hvad du vil gemme og hvad du skal arve. Du kan ende med at støde på mange spændende ting, og det kan også være godt at være opmærksom på, hvilke ting der kan have en høj værdi. Læs videre herunder, for at læse om nogle af de ting, du kan støde på i et gammelt hjem.

Frimærker

Mange ældre mennesker har samlet frimærker på et tidspunkt i deres liv – måske indtil det sidste. Disse samlinger kan faktisk også vise sig at være mange penge værd. Det kan være spændende at dykke ned i store samlinger, hvor album efter album indeholder en masse farverige frimærker. Hvis du er i tvivl om, hvor meget samlingen muligvis er værd, har du mulighed for at få den vurderet.

For nogle vil det have en betydning at beholde samlingen, hvor det for andre vil have en større betydning at få den vurderet og solgt og få pengene ud til en rejse eller andet fornøjelse.

Værdifulde malerier

Ældre hjem er typisk også fyldt med malerier rundt omkring på væggene. Her kan der også hænge spændende eksemplarer. Det kan også være, at du har lyst til at gemme nogle udelukkende baseret på maleriet, som du vil hænge op hjemme hos dig selv. Hvis du også her er i tvivl om værdien af malerierne, kan du også her få vurderet dem, blot for at få det oplyst, hvis du er nysgerrig, eller hvis du skulle ønske at sælge.

Rav og andre fund

Rav og andre fund fra stranden er typisk også noget, du kan finde i et ældre hjem, hvor årene er gået, og de med tiden har fundet små fine ting, de fx har samlet sammen i et glas. Hvis det er en, der står der nært, kan det være en idé at få lavet ravet om til smykker, så du kan gå rundt med det hver eneste dag, hvis det har stor betydning for dig.

Du kan også selv gå på jagt efter rav. Det kan være svært at få øje på. Her kan du heldigvis få brugbar hjælp med smarte redskaber. Hvis du vil se mere, så klik her og læs om de smarte redskaber til at gøre jagten på rav væsentligt lettere.

Billeder fra gamle dage

Også billeder, i form af fotografier, kan være et spændende fund i et ældre hjem. En masse fotografier, der vidner om et levet liv og en tid, der er forbi. At træde tilbage i fortiden på denne måde kan være super spændende.

Typisk vil man her finde fotografier i sort/hvid. Hvis du er rigtig heldig, kan du også finde et gammel videokamera, hvor der er optagelser fra samme tid. At få et indblik i dette liv for mange år siden kan være spændende, og man kan hurtigt få mange timer til at gå med at sidde og studere hvert eneste billede.