Posted on: 28. april 2022 Posted by: admin Comments: 0

Tre tips til indretning af din stue 

Mangler du inspiration til, hvordan du kan indrette din stue? En stue skal helst gerne være et rum, hvor alle familiemedlemmer og besøgende gæster føler sig velkomne i. Vi indretter os allesammen meget forskelligt, derfor er der ikke et konkret svar på, hvordan din stue skal se ud. Men vi har skrevet nogle gode råd i forbindelse med, du skal i gang med at indrette din stue i denne artikel. 

1. Start med et fokuspunkt

Et fokuspunkt er det vigtigste element i et rum, som du ønsker at henlede opmærksomheden på, og som regel er det et møbel eller et maleri. Når du indretter din stue, skal du starte med at vælge et fokuspunkt og designe resten af rummet omkring det. Hvis du har et stort vinduesparti, så skal du udnytte lysindfaldet og derved skabe indretningen ud fra det. Måske du ikke skal placere din sofa foran vinduet. Måske er det bedre, du stiller spisebordet der, så I har en flot morgen – eller aftensol, imens I spiser morgenmad eller aftensmad. 

2. Brug farve til din fordel

Farver er en fantastisk måde at give en rum personlighed på. Når du indretter din stue, skal du bruge farver, som du elsker, og som gør dig glad. Vær ikke bange for at eksperimentere med forskellige farvekombinationer – du vil måske blive overrasket over, hvor godt de fungerer sammen. Hvis du ikke er sikker på, hvor du skal starte, kan du prøve at spørge en professionel maler om hjælp. De har stor ekspertise i farver og farvesammensætninger. Du kan med fordel få nogle farveprøver med hjem, så du kan teste det af på væggen i din stue.

3. Vælg de rigtige møbler

Møblerne er en meget vigtig del af indretningen af din stue. Du skal vælge møbler, der både er komfortable og stilfulde. Først skal du tage mål af din stue, så du ved, hvilken størrelse møbler der passer til. Derefter kan du begynde at kigge efter møbler, som du er vild med. Det er en god idé at have en god og stor sofa. Hvis I er mange i husholdningen, så er en stor sofa uundværlig.