Posted on: 16. november 2021 Posted by: admin Comments: 0

Man hører ofte, at Danmark er det land, hvor det er nemt at blive iværksætter. Der er mange gode argumenter for den holdning, men holder den holdning reelt set i praksis? Dette stiller vi spørgsmålstegn til i denne artikel, hvor vi netop diskuterer de udfordringer, som kommende iværksættere har i Danmark. Artiklen er målrettet kommende iværksættere, men hvis du allerede har din egen virksomhed, så kan du alligevel læse denne artikel. Det kunne jo være, at der var ting, du aldrig havde tænkt over.

CVR-nummeret

Det kan godt være, at det teoretisk set er muligt at stifte et selskab meget hurtigt med NemID, hvis man allerede har alle dokumenterne på plads. Problemet er bare, at det er umuligt i praksis. Du skal have en bank, advokat eller revisor til at skrive under på, at du har kapitalen. Dette koster penge, og det er nærmest aldrig muligt at få dem til at gøre dette uden at skulle købe alt muligt andet med i pakken. Vi har spurgt lidt rundt, og det koster normalt 1.000 kroner plus moms bare for at de bekræfter kapitalen.

Derudover skal du selvfølgelig også betale et gebyr til Erhvervsstyrelsen på 670 kroner per selskab.

Bankkonto

Kontoen til dit selskab vil du selvfølgelig gerne oprette hurtigst muligt, så du kan få udbetalt din selskabskapital på kontoen hurtigst muligt. Dette er dog det næste problem. Det er svært at finde den billigste erhvervsbank i Danmark, fordi der er så mange banker, og de er ikke så gode til at offentliggøre deres priser på deres hjemmesider.

Generelt kan du forvente at betale et par tusind kroner i oprettelse, og så slipper du med et par hundrede kroner om måneden i abonnement. Er du meget heldig, så får du gratis oprettelse. Er du ikke så heldig, så vil du komme op på mange tusind kroner.